Звездата на Литекс отива в Серия А


Звездата на Литекс отива в Серия А
Снимка: Иван Йочев

1634 0

Крилото на Литекс Данило Асприля най-вероятно ще заиграе в италианската Серия А още през януари, твърди реномираното издание "Гадзета дело спорт". Няколко клуба от шампионата се облизват за бързоногия нападател, но преговори с "оранжевите" са започнали от ръководството на Болоня.

Борещият се за оцеляване тим страда най-вече в нападение, като тимът ще бъде активен по време на зимния трансферен прозорец.

Ръководството на тима от "Ренато Дал'Ара" е пратило оферта на стойност 1,5 милиона евро за Асприля, който потвърди, че още през зимата ще напусне Литекс и България в търсене на ново предизвикателство.

Ловчанлии обаче не искат и да чуят за оферта, по-ниска от 2 милиона евро. Все пак се очаква преговорите между двата отбора да приключат с положителен за Асприля изход. Така той ще стане вторият играч за последните две години, който е трансфериран директно от "А" група в Серия А. Преди него Ивайло Чочев премина в Палермо от ЦСКА.

В момента Болоня е на 13-o място и е на 5 точки от зоната на изпадащите, след като записа 3 победи в последните си 5 мача. Интерес към Асприля има и от страна на Стяуа, където треньор от няколко дни е Лауренцио Регекампф.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички