Идеалист до край: Бивш президент на ЦСКА и БФС призова за обединение между Бербатов и Георги Иванов


Идеалист до край: Бивш президент на ЦСКА и БФС призова за обединение между Бербатов и Георги Иванов
Снимка: Lap.bg / колаж: SportLive

2218 0

Дългогодишният футболен функционер и бивш президент на ЦСКА и Българския футболен съюз, Валентин Михов, призова за обединение между Димитър Бербатов и новия ръководител Георги Иванов-Гонзо. Михов говори по тази и други наболели теми в предаването "Домът на футбола".

"През 94-та успяхме, защото никой не се правеше на велик!"

"Гонзо го познавам много добре - та той израсна пред очите ми! Мъжкар, ако има нещо, ще го каже пред всички, а няма да говори зад гърба - в това съм сигурен! Очаквах той да бъде избран за президент. Той трябва да направи срещи с всички собственици на клубове, предстои му много работа. За мен беше хубаво с част от екипа на Бербатов или заедно със самия Бербатов да се обединят. Да има повече идеи, повече мисли, повече противоречия. Добре знаете обаче, че и Митко, и Мартин, и Стилиян отказаха. Стига да има желание, винаги може двамата с Гонзо да се кооперират.", сподели Михов. 

Още: Възможно ли е? Човек от екипа на Бербатов отива при Гонзо?

Валентин Михов бе гост в

"През 94-та успяхме именно по този начин - чрез обединение. Тогава успяхме, защото никой не се правеше на велик! Нито президентът (бел.ред. - в случаят Михов говори за себе си, макар че Христо Данов бе начело на БФС по това време), нито Пената! Какво пречи Бербатов да се върне крачка назад и да каже: "Да, аз с моите идеи бих бил полезен!". Какво пречи?" 

"Трябва да се помисли как клубовете да се стимулират, да няма уредени мачове. Отборите в Първа лига задължително трябва да се намалят. Ние загубихме толкова време - преди 20 години телевизионните права струваха 400 000 долара, след няма и десет години вече станаха 6 000 000 лева. След това обаче се покачиха само до 6 500 000 млн, толкова са в момента. Това е прекалено малко."

"Българите трябва да са в основата на българския футбол. Аз милея за "Произведено в България". За мен връзката с държавата трябва да се възстанови, за да се поднови и завърши цикъла със строителството на стадионите. Всичко става с работа, приказките няма да помогнат. Предполагам, че ще има един кредит на доверие към Гонзо до лятото. После вече ще започнат да се търсят все повече реални действия и резултати.", допълни още Михов. 

Още: Гонзо изненада: Ще говоря с Бербатов, със Стилиян и Мартин могат да са полезни на футбола ни

Фракцията с фенове на ЦСКА Offenders благодари на екипа на Димитър Бербатов за борбата

Градев вярва в намеренията на Гонзо и обясни загубата за екипа на Бербатов

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички