Христо Порточанов обяви, че ще се кандидатира за президент на БФС


Христо Порточанов обяви, че ще се кандидатира за президент на БФС
Снимка: Lap.bg / колаж: SportLive

748 0

Христо Порточанов обяви, че ще се кандидатира за президент на Българския футболен съюз. Той заяви, че разполага с много силен екип от сподвижници, „хора с огромен авторитет у нас и в чужбина“. Сред тях има двама професори по медицина и един по икономика и финанси, съобщи Дарик радио Бургас.

Порточанов ще каже техните имена на бъдещия Конгрес на БФС, който е насрочен за 12 октомври, в десетминутна презентация, в която ще покаже своята визия за бъдещето на футбола у нас. Като приоритети той сподели еднакви правила, развитие на детско-юношеските школи, унищожаване на уговорените мачове и най-много два мандата на президента и Изпълнителния комитет на БФС.

„Хора на Бербатов и компания, а не емисари на Боби Михайлов обикалят из страната и изнудват представителите на клубове да ги подкрепят“, заяви кандидатът за президент на Съюза. Според него поколението на Димитър Бербатов и неговите сподвижници са били добри футболисти, но няма да се справят като ръководители.

Според информация на dsport, Порточанов вероятно ще бъде издигнат от аматьорския тим на Камено, който се състезава в областната група в Бургас. Междувременно Локомотив София обяви, че издига кандидатурата на Борислав Михайлов (подробности четете тук).

Етикети:
Sportlive.bg

Още по темата


Timeout


виж всички
Реклама

Избрано от Бокс


Олександър Усик - от селското училище до световната боксова слава

Украинският боксьор Олександър Усик за първи път стигна до шанс за световната титла в тежка категория след...

Реклама

Най-четени новини


виж всички