Христо Крушарски пред SportLive.bg: Ще помогна с пари само на Локомотив Пловдив, ако имат нужда


Христо Крушарски пред SportLive.bg: Ще помогна с пари само на Локомотив Пловдив, ако имат нужда
Снимка: Lap.bg

10487 0

Наскоро Христо Крушарски обяви, че се оттегля от Локомотив Пловдив. Бизнесменът сдаде властта на „Лаута“ след почти 7-годишен успешен период начело на клуба. По време на ерата на бизнесмена „черно-белите“ триумфираха на два пъти с Купата на България, а веднъж спечелиха и Суперкупата. Отборът изигра и паметни мачове на европейската сцена.

Шумът около Крушарски обаче не спира. Той се появи на „Герена“ за полуфинала реванш за Купата на България между Левски и Лудогорец. Бизнесменът цъфна пременен във фланелка с надпис „Левски е вечен“, заради което веднага плъзнаха и слухове в публичното пространство.

От SportLive.bg потърсихме Крушарски за отговори на въпроси, свързани с Левски и Локомотив Пловдив.

Ето какво култово интервю даде той пред медията ни:

- Г-н Крушарски, ще ставате ли спонсор на Левски?

- Не. Ние сме си приятели. Какъв спонсор? Аз вече за по-висока длъжност се кандидатирам! Недейте така.

- Все пак за Левски къде на шега, къде не, някой казвал ли ви е да помогнете на „синия“ клуб финансово?

- Не. За помощ има на кого да помагам.

- А решил ли сте на кой клуб, ако става въпрос за различен от Рилски Спортист и отбора от родното Ви село Говедарци - Рилец?

- Ще помагам на отборите от Самоков и Говедарци. Не е малко.

- Няма ли да помагате и на Септември Симитли?

- Не, не. Няма нищо там. Ние ще работим по развитието на българските ниски нива, за да може българските отбори да тренират в България. И да има къде селските отбори да играят на хубави игрища. Ще работя по тази система.

- Защо все пак се появихте на „Герена“ със „синя“ тениска, което вероятно провокира информациите и слуховете, че е възможно да ударите финансово рамо на Левски? Какво е обяснението Ви?

- Вижте, аз мога да се появя на всеки стадион с всякаква тениска. Това обаче не означава нищо.

- Мисля, че бяхте и на полуфинала между Славия и ЦСКА, а и доколкото си спомням Вие сте бил привърженик на отбора от стадион „Българска армия“, поне допреди да Ви завладее „черно-бялата“ магия на Локомотив Пловдив…

- Да. Присъствах и на въпросния мач. Аз бях запален по ЦСКА до 1984 година. Оттогава не бях ходил на мач до този с Левски, на който ме зарибиха в Пловдив. Значи над 30 години не бях гледал мачове – до 2014-2015 година.

- Вярно ли е, че в Локомотив Пловдив са останали едва или две заплати, които не са изчистени от Вас, каквито информации се появиха?

- Нищо не е вярно от това. Нека да си пишат каквото си искат. В нашия клуб вече има семейство, има ред и порядък. Те пишат, че Цеките се напиват с мен. А тези, които ме познават, ако пият колкото мен, кръчмите ще фалират.

Пишат се и други глупости. Пиел съм хапчета за кръвно. Моето кръвно, за разлика от колегите, които пишат това нещо, е 120 на 80. Аз все още съм спортен човек. А съм на 65 години. Бих ги попитал твоите колеги, които изписаха и изговориха толкова глупости за мен, дали някой може да ми издържи на всички видове спорт, а и на работа. Най-лошото е да не познаваш човек и да пишеш за него.

- С Локомотив Пловдив окончателно ли приключихте, или има вариант да се върнете в клуба?

- Казах, че вече съм фен. През където съм минал, приключвам и оттам-нататък оставам фен. Някога, ако се наложи да извадя някой лев, ще го направя.

- Да разбирам само за пловдивския Локомотив, но не и за друг отбор, освен и гореспоменатите два тима от Самоков и Говедарци?

- За друг отбор няма да дам пари. Само за Локомотив Пловдив. За Рилски Спортист и Говедарци това си ми е мой ангажимент и тях не ги включвам.

- И за финал - кой е най-паметният Ви момент с „черно-белите“ и с какво ще запомните периода си начело на клуба от пловдивския парк „Лаута“?

- Паметните ми моменти са много. Аз започнах с победа на „Лаута“ и завърших с победа. Спечелихме 3 купи и едно второ място в първенството. Това не е малко. Най-паметното нещо, което ще запомня, е как възрастните локомотивци ме посрещаха по улицата, целуваха ми ръката и плачеха след постигнатото от отбора. Това ще остане завинаги в съзнанието ми.

Интервюто с Христо Крушарски продължава ТУК - бизнесменът разкри плановете си да се кандидатира за президент на България!

А ето каква информация плъзна за Крушарски след цъфването му на „Герена“ със синя фланелка.

 

АВТОР: ВАРАДИН РАДКОВ

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички