Христо Бонев: Чико беше епоха, много ми е мъчно


Христо Бонев: Чико беше епоха, много ми е мъчно

1594 0

Христо Бонев и Динко Дерменджиев бяха съперници на клубно ниво на терена, съотборници в националния отбор, но и големи приятели в живота. Зума говори пред медиите в зала “Колодрума” в Пловдив, където се състоя поклонението пред Чико, който си отиде от този свят на 1 май.

"Последните спомени не са много приятни, затова не искам да си ги спомням. Мисля, че бях първия, който отиде в болницата, след като научих за проблемите му", разказа Бонев.

"Аз се връщам много години назад, когато четири или пет години поред играхме в националния отбор. Това бяха най-щастливите ни години, тъй като тогавашния отбор - заедно с Чико, Тумбито и Гунди, мачовете ни бяха като празници. Изпитвахме удоволствие от това, което правим и хората ни се радваха. Жалко, че Чико си отиде от този свят. Няма да изглежда много пресилено, че ако в близките 50 или 100 години извадим футболист, който да се доближи до качеството на Динко Дерменджиев, ще бъдем щастливи. Той е епоха. И като приятел беше много добър, всеотдаен. Хората в Пловдив, независимо дали са локомотивци, маричани, спартаклии или ботевисти, съжаляват за неговата загуба, защото като го видиш на стадиона да гледа мач, знаеш коя е тази легенда. Много ми е мъчно”, каза още Зума.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички