Футболът ни осиротя още повече: Отиде си Чико Дерменджиев


Футболът ни осиротя още повече: Отиде си Чико Дерменджиев
Снимка: Оф. сайт на Ботев (Пд)

4551 0

Отиде си поредната легенда на българския футбол. Тази нощ е починал големият футболист на Ботев (Пловдив) и националния отбор на България Динко Дерменджиев. Неотдавна пловдивчанинът бе приет в болница след инсулт, а съвсем скоро той отново влезе в лечебно заведение в тежко състояние, като имаше информации, че е в кома.

Дерменджиев е роден на 2 юни 1941 година в Пловдив. Започва футболната си кариера като вратар в Марица (Пловдив). През 1959 г. преминава в Ботев (Пловдив), където играе като нападател до 1978 г.

Избран е за Футболист номер 1 на Ботев от привържениците на клуба. Шампион е с "канарчетата" през 1967 година и носител на купата на България през 1962 г. Дерменджиев има 58 мача и 19 гола за националния отбор и е участник на 3 Световни първенства - Чили (1962, 2 мача), Англия (1966, 2 мача) и Мексико (1970, 2 мача и 1 гол).Представя се успешно и като треньор. Чико си отиде на 77-годишна възраст.

Това е четвъртият случай в рамките на месец, в който си отива футболна легенда на България. На 30 март почина големият футболист на Ботев (Враца) Емил Маринов. На 15 април си отиде легендата на Левски Александър Костов, а на 22 април - тази на ЦСКА Красимир Безински.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички