Гръцки тим от елита с оферта за Валери Божинов


Гръцки тим от елита с оферта за Валери Божинов
Снимка: www.botev-vratsa.com

3509 0

От гръцкия елитен отбор АЕЛ Лариса готвят оферта за нападателя на Ботев Враца Валери Божинов. Ръководството на десетия в местния елит проучва ситуацията около футболиста и се очаква в най-скоро време да излезе с предложение.

Лариса си е поставил за цел Лига Европа, като в момента изостава на 6 точки от Фия ЛЕК Атина, който е с 20 пункта. В АЕЛ вече има български играч. Това е защитникът Христофор Хубчев. Той има 10 мача от началото на кампанията, като е пропуснал само два двубоя. В осем от срещите е бил титуляр, пише "Тема спорт". 

От Лариса са събрали различни мнения за Божинов, като са останали изключително впечатлени от ефективността му в Ботев Враца. В 9 мача за новака той вече има 7 попадения. Последният му гол бе при загубата от Етър с 1:2. Бившият национал се е разбрал с ръководството на врачани, че при оферта от чужбина, която да го удовлетворява, ще може да си тръгне като свободен агент.

Със седемте попадения нападателят изравни постижението си от периода в Левски. През 2014 година той вкара 7 гола за сините, но в два пъти повече мачове - 19. Интересното е, че в богатата си кариера нападателят има повече попадения само в следните отбори - Партизан (23, 51 мача), Лече (17, 75 мача), Парма (8, 31 мача) и Фиорентина (8, 36 мача). Така Божинов се нуждае само от още два гола, за да има повече, отколкото в последните два тима.

Освен това нападателят вече е в топ 3 по ефективност в българското първенство - повече подробности четете в този материал

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички