Божинов се нареди трети по ефективност в Първа лига


Божинов се нареди трети по ефективност в Първа лига
Снимка: www.botev-vratsa.com

1572 0

Валери Божинов напомни за себе си по подобаващ начин - срещу бившия си тим Левски на "Герена". "Сините" фенове очакваха да го стори срещу ЦСКА, но за тяхно съжаление срещу "червените" той изпусна дузпа и си вкара автогол. Но срещу техния любим отбор нападателят на Ботев Враца показа, че още го бива. Той бе безпощаден - вкара от 11-те метра, а след това реализира майсторски гол с глава. Към това можем да добавим и няколко извеждащи паса, след които по чудо не падна гол в мрежата на Левски.

Валери Божинов вече има 5 гола в 7 мача в Първа лига. С тях той е донесъл 8 точки на тима си. Всъщност Божинов е трети по ефективност пред вратата на съперника у нас. Той вкарва веднъж на всеки 117.4 минути, пише "Тема Спорт". По-голям коефициент на полезно действие от него имат единствено водачите в голмайсторската ранглиста Клаудиу Кешеру и Станислав Костов, които са с по 13 гола - вкарват по веднъж на всеки 88 минути. Те обаче играят във водещи тимове, които атакуват и създават по доста повече възможности за отбелязване, отколкото врачанския тим.

13-ТЕ ГОЛА НА ГОЛМАЙСТОРА НА ПЪРВА ЛИГА ДОНЕСОХА САМО 3 ПОБЕДИ НА ЛЕВСКИ

Затова жестовете на Божинов към ложите на "Герена" след втория гол, имитирайки очила, тоест казвайки на шефовете "Защо не ме взехте", са логични. На "Герена" имат трима чужденци на този пост, които все още нямат гол през сезона в Първа лига, а вече идва месец декември. Това са румънецът Серджиу Буш и бразилците Ривалдиньо и Луан Виана. В момента те са много по-скъпоплатени от Божинов във Враца, като единствено в тяхна защита може да се каже, че не получават много шансове, особено бразилците.

Какво каза Божинов след избухването си срещу Левски можете да си припомните тук.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички