Гонзо: И аз нямам идея защо протестираха, прави бяха от УЕФА мачът да е в Пловдив


Гонзо: И аз нямам идея защо протестираха, прави бяха от УЕФА мачът да е в Пловдив
Снимка: Ivan S. Ivanov / LAP.bg

3535 0

Техническият директор на БФС - Георги Иванов-Гонзо има доблестта да застане пред камери и микрофони след кървавия протест на феновете срещу ръководството на българския футбол.

Той обаче не показа искрено съжаление за случилото се и не пропусна да натърти, че феновете не избират ръководството на БФС. Иванов заяви и че неслучайно СДВР и УЕФА са дали препоръка мачът с Унгария да се играе извън София.

"Ние съжаляваме за всичко това, което се случи. Даже не можем да се зарадваме на мача, да поздравим футболисти и треньори за мъжката игра. Това, което се случи, беше нещо, което няма нищо общо с футбола. В крайна сметка трябва да разберем, че неслучайно СДВР и УЕФА дадоха препоръка да се играе извън София, защото всички призиви за мирен протест... Може би хората бяха прави да се измести мача", започна Гонзо пред журналистите.

Запитан срещу какво са протестирали феновете, той заяви: "И аз нямам идея как и защо тези фенове... Ръководството на БФС, без да съм адвокат, го избират президенти на клубовете, не феновете. За да са толкова агресивни феновете, трябва да има причина. В крайна сметка, организаторите на протеста и самите фенове рябва да кажат защо е толкова агресивен протестът. Ние нямаме против тези фенове да присъстват, но не и фенове, които са толкова агресивни. Смятате ли, че мачът щеше да премине по нормален начин, ако тези фенове бяха на стадиона?".

"Националният отбор не се крие. Националният отбор има препоръка от УЕФА и СДВР. Не мога да отговарям от името на ръководството. Феновете не избират президента на БФС. От две години работя само за футбола. Това, което се случи, няма нищо общо с футбола. За последната седмица говорим само за неща извън футбола. Питайте организаторите на протеста защо така се случи", завърши директорът. Емил Костадинов пък каза, че не знае срещу кого и какво е бил протестът. 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички