Голямо дерби поставя началото на новия сезон в Първа лига, ето жребия


Голямо дерби поставя началото на новия сезон в Първа лига, ето жребия
Снимка: Lap.bg

4889 0

Жребият за сезон 2023/2024 г. в Първа професионална лига  бе изтеглен днес 14 юни, сряда, от 11:00 часа. Това  се случи в Амфитеатралната зала на Национална футболна база "Бояна".

Втора поредна година един и същи двубой в първи кръг

Още в първия кръг ще се изправят един срещу друг пловдивските Локомотив и Ботев. Левски приема отбора на ЦСКА 1948, като за втора поредна година двата тима се срещат в първи кръг. ЦСКА гостува на Хебър, а шампионът Лудогорец ще пътува за среща с новака Крумовград.

Програмата за първия кръг:

Хебър - ЦСКА

Левски - ЦСКА 1948

Етър - Славия

Локомотив София - Ботев Враца

Ботев Пд - Локомотив ПД

Крумовград - Лудогорец

Арда - Черно море

Пирин - Берое

Етър - Славия

На събитието присъстваха представители на Българския футболен съюз, на Българската професионална футболна лига, както и на клубовете от елита. Програмата за първите кръговете ще бъде обявена след 10-ина дни, като ще се изчака жребият за евротурнирите.

Първо бяха изтеглени номерата на отборите, които трябва да се разминат при домакинство. Това са двойките ЦСКА и Левски, Славия и Локомотив София, Ботев Пловдив и Крумовград. Отборите изтеглят номера си по реда на класирането си от първенство 2022/23. Освен това стана ясно, че Ботев Пловдив и Крумовград ще домакинстват на един стадион.

ПРЕДИ ЖРЕБИЯ

Новият сезон на първенството ще стартира в периода 15-16 юли, а последните мачове преди зимната пауза ще бъдат на 9-10 декември. 16-17 декември са резервни дати за провеждане на отложени срещи.

Предвижда се пролетният полусезон да стартира на 17-18 февруари и да завърши на 25-26 май 2024 г., като баражите в елита и второто ниво са предвидени за периода 31 май-1 юни 2024 г. Финалът за Купа България е насрочен за 15 май 2024. Освен това пълната програма показва, че Левски ще играе в два поредни кръга с Лудогорец и ЦСКА (цялата програма).

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички