Гол в края попречи на Пирин да бие носителя на Купата


Гол в края попречи на Пирин да бие носителя на Купата
Снимка: chernomorepfc.bg

1174 0

Пирин (Благоевград) изпусна победата срещу Черно море при завръщането си в "А" група. "Орлетата" водеха с 1:0 до самия край, но варненци се добраха до изравнителен гол в 92', което стигнаха до 1:1 в първия кръг от шампионата. 

През първото полувреме двата отбора имаха по един отличен шанс да открият резултата. Още в 1' Бургхард проби и стреля отлично в левия ъгъл, но Костов с отлична намеса предотврати ранен гол.

Пирин пък удари греда в 30'. Мартин Тошев получи далечен пас по крилото и нахлу към наказателното поле. Ударът му не беше в обсега на Китанов, но нацели дясната греда на пазената от младежкия национал врата - 0:0 до почивката.

Само 10 минути след началото на второто полувреме "орлетата" вече бяха напред в резултата. Бенгюзов пусна отличен пас за Тони Тасев, който лесно преодоля Венков и стреля силно. Китанов успя да спаси, но се стигна до карамбол, който доведе до удар отблизо на Тошев - удар и 1:0.

В 58' Пирин едва не поведе с два гола, но задна ножица на Благой Наков беше спасена от Китанов. 4 минути по-късно и Илия Карептеров пропусна отличен шанс за 2:0.

Това можеше да коства много на отбора в 64', когато Куриор получи отличен пас и можеше да се разпише, но разтресе гредата.

В оставащите малко по-малко от 30 минути Костов се отчете с две ключови намеси, но все пак вратарят капитулира в самия край. Матиас Куриор отново беше герой за своите, след като разпечата стража на Пирин и донесе точка на своите.

Това е второ равенство в шампионата от първия кръг, след като Ботев и "Левски" също завършиха при резултат 1:1. Славия и Литекс постигнаха победи съответно над Локомотив (Пловдив) и Лудогорец. Кръгът се затваря тази вечер в 21:00 часа с мача между Монтана и Берое.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички