Черно море изпусна победата срещу Динамо в Лига Европа (ВИДЕО)


Черно море изпусна победата срещу Динамо в Лига Европа (ВИДЕО)

1608 0

Черно море изпусна заслужена победа при завръщането си в европейските клубни турнири, след като стигна до 1:1 срещу беларуския гранд Динамо (Минск) в мач от втория предварителен кръг на Лига Европа.

Въпреки силния старт на гостите, резултатът беше открит от Курьор още в 11'. Героят за "моряците" във финала за Купата на България се възползва от невнимание в защитата на Динамо и след самостоятелен пробив и кинжален удар даде аванс на своите.

Второто полувреме беше по-добро за възпитаниците на Никола Спасов, но те се пропукаха в 72', когато Политевич с глава успя да донесе равенството на Динамо и леко предимство за своя тим преди реванша.

Въпреки равенството Черно море изглежда с добри шансове да продължи напред. "Моряците" държаха топката в по-голям период от време, а и имаха по-добри положения в мача. Липсата на опит обаче изигра лоша шега на варненския тим, който днес игра на "Лудогорец Арена".

Двубоят почна с подчертано териториално предимство на гостите от Беларус, като още в 6’ Бечирай пробва опасен удар, който беше избит в корнер. Минута по-късно и Едигорян пробва късмета си от дистанция, но не сполучи. Натискът на Динамо се усилваше, но противно на логиката „моряците” успяха да излязат напред в резултата още в 11’.

При наглед лесна ситуация за гостите при тъч за Черно море топката стигна до Матиас Курьор. Той овладя на гърди и мина като на парад през сърцето на отбраната на Динамо. Соловата му акция завърши с голов удар за 1:0 на „Лудогорец Арена”.

Последваха безидейни за гостите минути, въпреки че в 18’ Курзун можеше да отбележи, но при разбъркване след корнер стреля много неточно. 8 минути по-късно Бурабия можеше да удвои след солова акция, но ударът му от границата на пеналта излезе в аут.

До края на полувремето варненци бяха по-активни в своите атаки, но не успяха да стигнат до успокояващ втори гол. Гостите от Минск пък бъркаха постоянно в последната фаза на своите атаки и не създадоха нито едно голово положение след пропуска на Курзун – 1:0 до почивката в Разград.

Второто полувреме почна по подобен начин, но инициативата беше в полза на Черно море. Курьор продължи сериозно да тормози защитата на Динамо, но той и Бурабя се отчетоха с по един пропуск.

Точно когато изглеждаше, че гостите са безсилни, падна изравнителен гол при наглед лесна за предотвратяване ситуация. Центриране в наказателното поле не бе посрещнато по най-добрия начин от вратаря на Черно море Чанович и капитанът на Динамо Сергей Политевич с глава реализира ценно попадение за беларусите - 1:1 в 72'.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички