Германска фирма е купила Дунав и работи по стабилизирането му


Германска фирма е купила Дунав и работи по стабилизирането му
Снимка: Профил на Дунав във Фейсбук

2175 0

Професионалният футболен клуб на Русе - Дунав, може да бъде спасен. Според информация на "Марица", клубът е бил продаден в края на април, а новият му собственик е фирмата Alpine Konzept GmbH. Фирмата е базирана в Бокенем, Долна Саксония, Германия.

Новият собственик на Дунав има предмет на дейност туризъм, хотелиерство и ресторантьорство. Договорът между представители на фирмата и президентът на русенския клуб - д-р Симеон Симеонов, е сключен на 30 април. Представители на Alpine Konzept GmbH вече са в Русе, за да се запознаят на място с положението на Дунав и да започнат работа по стабилизирането на клуба.

Както е известно, русенци се възползваха от мярката на държавата 60/40 и получиха 11 622, 03 лева помощ за справяне с проблемите, породени от пандемията от коронавирус. А колко получиха от държавата другите спортни и футболни клубове, кандидатсвали за помощта, вижте тук. 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички