Георги Градев настоява Стилиян Петров да бъде издигнат за БФС: Бербатов, ако е мъж, да отстъпи


Георги Градев настоява Стилиян Петров да бъде издигнат за БФС: Бербатов, ако е мъж, да отстъпи
Снимка: Lap.bg

5960 0

Кандидатът за президент на БФС Георги Градев отново заяви подкрепата си за Стилиян Петров. Според него именно Стенли трябва да бъде кандидат за шеф на родната футболна централа, тъй като ще обедини всички около себе си. Този път Градев влезе и с малко по-остър тон на Димитър Бербатов.

"Това не е тайна, това е идея, която битува от много отдавна и не се реализира само по една причина, защото Димитър Бербатов се е запънал като магаре на мост". Според него Красимир Балъков и Христо Стоичков също ще застанат зад Стилиян Петров.

"Сега, ако е мъж, го призовавам да се откаже в полза на Стилиян Петров и да пусне Стилиян Петров напред. Ако Стилиян Петров приеме да бъде кандидат и Димитър Бербатов отстъпи и най-накрая прояви разум, аз мисля, че мачът е свирен. Аз съм убеден, че хора от ранга на Красимир Балъков и Христо Стоичков също ще застанат зад Стилиян Петров. Аз знам тяхното мнение", заяви Градев пред "Дарик".

Още: Експериментът на ФИФА, в който България участва - запратена далеч от Европа

Идеята за Стилиян Петров в БФС е породена отдавна

Ще отстъпи ли Бербатов заради Стенли?

"Идеята не е моя, идеята се роди още миналата година лятото. Разговори са се водили, както със Стилиян, така и с Димитър по този въпрос. За съжаление не знам защо тази идея стои като тайна в обществото, че има такава опция. И аз реших, че днес е време някой да го каже на глас, тъй като остават само три дни, в които клубовете трябва да решат кого да издигнат за кандидат за президент“, коментира Градев.

Той помоли някой клуб да издигне Стилиян Петров в битката за БФС. "Онези клубове, които вярват в Стилиян Петров да подадат решението на УС за кандидатурата. Той трябва да поеме отговорност. Той трябва да поеме тази обединителна роля, която не виждам кой друг може да поеме в момента. Евентуално Стоичков или Балъков, но аз и с тях съм разговарял и там няма такава опция.

Още: Георги Градев не иска да цепи екипа на Бербатов, но посочи Стилиян Петров и заяви: Той е всичко в едно

Остава Стилиян Петров, като най-обществено приемлив за футболните хора. Изключително комуникативен, второ с образование от УЕФА, с уникални връзки в цял свят във футболния свят, четвърто – добре приет в България, както от политиката, така и от бизнеса. Не виждам друг човек, който може да ни обедини. Отивайки на един боксов мач, какъвто се заформя в момента, това е пагубно за българския футбол", добави той. От първо лице бе разкрито - кой и с какво се меси в работата на националния селекционер на България.

Още:  Служител на БФС засили напрежението около Ел Маестро и ЦСКА

БФС "ожули здраво" ЦСКА и заплаши Левски, защото "сините" не плащали на Славия

На пожар: Спешни разговори в ЦСКА с Ел Маестро, Бербатов лобирал за нов треньор?

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички