От първо лице: Кой и с какво се меси в работата на националния селекционер на България?


От първо лице: Кой и с какво се меси в работата на националния селекционер на България?
Снимка: Ivaylo Borisov и Ivan S. Ivanov / LAP.bg

12352 0

Една от легендите на българския футбол - Петър Хубчев, празнува своя 60-годишен юбилей. По повода знаменитият бивш защитник се върна към миналото.

Той си спомни за периода си като наставник на националния отбор на България и преминаването му от него в Левски. Пред "Тема Спорт" специалистът не пожела да сподели на какво точно се е дължал изборът му, но пък направи доста любопитни разкрития "от кухнята".

Той открито заяви, че все още в родните среди определени хора се месят в работата и избора на селекционерите на тима. Хубчев каза и кои точно са те. Освен това, говори и за взаимоотношенията си с Борислав Михайлов.

Още: Илиан Илиев очаква Черно море да завърши в топ 3, не подмина и какво липсва на националния отбор

"Първо - имах голям късмет, че през цялото време съм работил със страхотен екип. В треньорския попаднах на чудесни момчета, прекарахме много време заедно, още сме приятели. Горе-долу вижданията ни за футбол бяха еднакви. Но и се отнасяхме с голямо уважение към целия друг екип около отбора. Работата се получаваше. Ще ви кажа едно – когато отивахме, се разбрахме едно", започна Петър Хубчев и продължи за вече бившия президент на БФС.

Петър Хубчев заговори за Борислав Михайлов и каза кой се меси в работата на националния селекционер на България

Има ли раздор между двамата?

"Боби Михайлов каза, че му писнало някой да дойде, да бие в един мач и да използва CV-то си за това, че е бил в националния отбор и да заминава. Аз се разбрах с хората от моя екип, че без знанието и позволението на Михайлов няма да си тръгнем. Освен ако не ни освободи, разбира се. Аз си тръгнах оттам със знанието и разрешението на Михайлов, а не както хора, които от години се изживяват като майки и бащи на българския футбол и вземат отношение, без да знаят, смятаха.

Още: Обновената ранглиста на ФИФА: Екваториална Гвинея и Бахрейн изпревариха България

Забил съм нож в гърба на Боби, излъгал съм го… Михайлов е жив и здрав, може и той да потвърди. След като той ми даде разрешение, тогава започнах да водя преговори с Левски. След като беше изнесено като информация, реших да си замълча тогава", допълни още той.

Петър Хубчев заговори за Борислав Михайлов и каза кой се меси в работата на националния селекционер на България

Кой и с какво пречи на националните селекционери?

И това съм го казвал - имаше хора, които все още се изявяват като някакви бащи на футбола. Които ми се обаждаха да ме съветват кой трябва да бъде извикан, кой още да бъде извикан и т.н", каза Хубси и отговори дали става въпрос за футболни президенти и мениджъри.

Още: Нито в София, нито в Разград: На кой стадион ще домакинства България в турнира Лига на нациите?

"И едните, и другите. И колкото и комично да звучи, повече футболни президенти", завърши Петър Хубчев, подчертавайки, че не желае да каже защо е приел офертата на Левски.

Програмата е ФАКТ: България започва с гостуване и завършва с домакинство в турнира Лига на нациите

На Острова фаворизираха България в групата си в Лига на нациите

Илиан Илиев: Добре е, че избегнахме Швеция, трябва да опитаме да спечелим групата

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички