Георги Чиликов е новият старши треньор на Черноморец Бургас


Георги Чиликов е новият старши треньор на Черноморец Бургас
Снимка: БНР - Бургас

1473 0

Георги Чиликов е новият старши треньор на Черноморец Бургас. Бившият футболист на столичните грандове ЦСКА и Левски ще се опита  да върне отбора във Втора лига, както и да стабилизира детско-юношеската школа, на която ще помага също, предаде БНР Бургас.

Подготовката на "акулите" започва на 26 юни и ще бъде на стадион "Черноморец". На този етап не се предвижда летен подготвителен лагер, а структурата в клуба за новия сезон в Югоизточната Трета лига ще бъде променена. До този момент тимът се ръководеше от Управителен съвет.

"През този месец се запознах със състоянието на клуба. Важна е целта, която ни обединява и за която ми се обади Слави Костенски. Тепърва ще се опознаваме с ръководството", заяви бившият нападател.

"От 10 години не живея в Бургас и всеки път като се върна тук виждам, че като интерес и футболна общественост работата става все по-зле откъм финансиране, но и във всяко друго отношение положението не е добре, което е жалко. Надявам се с моя помощ това да се промени, да стабилизираме отбора, за да можем да имаме някаква основа. Спортно-технически целта категорично е влизане в "Б" група, категоричен е Чилика.

"След това трябва да се стабилизира и ДЮШ, за да помогна и там с тренировъчния процес, когато имам време извън мъжкия отбор. Практиката Черноморец да бъде сиропиталище за някои близки и познати трябва да се преустанови. Искам да благодаря на всички бургазлии, които въпреки че не играят в Бургас, са заявили желание да се върнат в Черноморец", продължи новият наставник.

"Тръгвам с надежда, че можем да променим във всяко едно отношение клуба. Дори и след мен, който и треньор да дойде, да остане с приятно чувство, че има много добър отбор. Подготовката на футболистите започва на стадион Черноморец на 26 юни. Основни конкуренти ще бъдат отборите на Несебър, Нова Загора и „Саяна Хасково“, завърши Чиликов.

Вижте най-актуалните новини от българския футбол!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички