Стефанов: Идва ми да се хвърля гол в женската баня, като се сетя за Гибралтар


Стефанов: Идва ми да се хвърля гол в женската баня, като се сетя за Гибралтар
Снимка: Lap.bg

7877 0

Президентът на Славия Венцеслав Стефанов, коментира пред Sportal.bg последните събития в българския футбол. Според собственика многото чужденци по терените са основният проблем пред родния футбол. Стефанов добави, че държавата е най-големият длъжник на спорта у нас.

"Бербатов иска нов конгрес, за да седне той на столчето ли? Случват се неща, които по никакъв начин не помагат на българския футбол. Съдилища, адвокати, обжалвания, а на футбола му трябва работа в школите, треньори, качествени кадри, резултати. А то – дела, дела, дела", започна президентът.

"Ей, докато на Бербатов му дойде времето да управлява, ще стане на 50 години човекът. Основният проблем на нашия футбол са чужденците. Докато не се ограничат максимално чужденците в българското първенство, поне такива извън Европейския съюз, все така ще е", продължи Стефанов.

"Сега в евротурнирите българските футболисти общо в Лудогорец, ЦСКА, Левски и Ботев Пловдив ще са около 30%. Говоря за картотекираните играчи, иначе на терена българите ще са 15%. Това е истината. От години говоря, че трябва да дадем път на момчетата на школите, на нашите деца. Докато това не стане, ще ни надиграват Северна Македония, Грузия, дори не искам да споменавам Гибралтар, защото ми иде да се хвърля гол в женската баня, като се сетя", категоричен е собственикът.

Държавата е основният длъжник на българския спорт, не говоря само за футбола. За толкова години колко стадиона се направиха? Имаме в центъра на София един стадион, който е остарял отвсякъде. Държавата къде е? Спортът е от първостепенно значение – той учи младите на отговорност, дисциплина, здравословен живот, колективизъм и т.н. Толкова много време държавата не направи нищо за спорта", завърши Венци Стефанов.

Вижте пък как Стилиян Петров коментира последните събития!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички