Генчев: Най-важно е постоянството, играхме срещу най-силния отбор


Генчев: Най-важно е постоянството, играхме срещу най-силния отбор
Снимка: Yulian Todorov / LAP.bg

922 0

Старши треньорът на Локомотив София Станислав Генчев говори непосредствено след успеха на "железничарите" над Лудогорец. Това бе първа загуба за шампионите в родния шампионат през сезона.

"Благодаря за поздравленията, наистина доста се борихме и потрудихме за тая победа. Както се вижда, срещу четирите евроучастника през тази година записахме три победи и един равен резултат и то ЦСКА успя да ни изравни в последната минута. Така че срещу силните отбори се представяме успешно и успяваме да си печелим мачовете.

Аз всеки път повтарям едно и също нещо. Че най-важното е постоянството. Сега сме в много добра серия от три поредни победи, а ако успеем да задържим този ритъм, ще бъде много добре за нас. Днес играхме с най-добрия български отбор, който въпреки, че остана с 10 футболисти, успя да ни създаде доста трудности. Но мисля, че се справихме подобаващо.

В нашата философия влиза постоянно да атакуваме, да се стараем да бележим голове. Това, че противникът ще създава и той положения, не трябва да ни притеснява. По-точно трябва да изчистваме грешките и да минимализираме тези ситуации пред нашата врата. Но винаги когато един отбор играе атакуващ футбол, остават празни пространства и е нормално Лудогорец да ни направи положения.

Както и се случи – те имат изключително класни и бързи хора в атака. Имаха няколко много чисти положения, които за наша радост не успяха да реализират. Ние знаехме, че няма да имаме кой знае колко голови ситуации, въпреки добрите моменти. Важното е да бъдем концентрирани, когато ни се отдаде такава възможност и най-вече да запазим спокойствие до последната минута, за да не ни изравнят или пък дори да стигнат до втори гол.

Както казах, най-трудното нещо във футбола, е постоянството. Стараем се, работим всеки ден в тази посока. Доста разговори имаме с момчетата в съблекалнята, но времето ще покаже. Каквото зависи от нас, от треньорите, ще го направим да работим – да им показваме грешките на играчите, да им показваме добрите моменти, да ги изчистваме. До момента съм доволен от всички, тъй като се стараят да изпълняват. Да, имаме и слабости, но се стараем да ги изчистваме", обясни Генчев.

Ето как се разви самата среща!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички