Феновете на Етър готвят ад на Левски в навечерието на стогодишнината си


Феновете на Етър готвят ад на Левски в навечерието на стогодишнината си
Снимка: Етър / Анатолий Йорданов

1971 0

Организираните фенове на Етър Велико Търново се готвят за същински празник през уикенда, когато ще се изиграе последното голямо дерби "за неопределен период от време". 

На "Ивайло" вече са се примирили със ситуацията, че ще изпаднат във Втора лига навръх стогодишнината си, но именно сега срещу Левски ще се очаква футболистите да дадат всички сили. 

Позицията на феновете

"Очертава се последния мач в Първа лига между ЕТЪР и Левски на ,,Ивайло" за неопределен период от време. В навечерието на 100 годишнината, единственото адекватно нещо останало на стадиона, това са феновете! Въпреки класирането и състоянието на клуба и отбора, Ние имаме моралния дълг да защитим честта и славата на ЕТЪР, като фенове наследили и пазещи виолетовата любов и история!

Срещу нас е Левски София. Ситуацията е ясна - когато изгубиш своя шанс, няма какво да губиш! Ние изгубихме елитният си статут, изгубихме хиляди верни Боляри и съмишленици. Изгубихме и вяра в обещания и цели. Но едно нещо няма да изгубим - честта си! Защото в трудните времена, да обичаш ЕТЪР е въпрос на чест!!!", написаха "виолетовите" запалянковци. 

Етър се справя добре с Левски напоследък

Формата на Левски

В последно време столичани набраха сили, но в предходния кръг завършиха при нулево реми с новака Крумовград. Южняците имат съвсем различна съдба от тази на Етър, макар че заедно се изкачиха в елита през тази кампания. 

Левски бе в серия от четири поредни победи, а конкретно "виолетовите" не ги е побеждавал във Велико Търново от лятото на 2018 г. Тогава "сините" се наложиха с 2:1, макар че домакините търсиха усилено изравнителния гол през последната третина от срещата.

След това столичани направиха нулеви ремита срещу "болярите" на "Ивайло" през 2019 г. и в началото на 2021 г. Втората среща бе без публика заради пандемията.

Левски игра и в началото на 2023 г. във Велико Търново, но като символичен домакин на Черно море. Тогава "моряците" изненадващо се наложиха с 1:0 след груба грешка на Николай Михайлов.

Иначе Левски бие редовно Етър на "Герена", а през есента - измъчена и с гол на Митков едва в 81'.

Вижте кой ще замени Николай Костов начело на Левски срещу Етър!

Още: На 8-и март: Мач във втория по големина град в България открива 24-тия кръг на Първа лига (пълна програма)

Юноша на Левски се превърна в герой за Локомотив София, наказвайки Етър в края (ВИДЕО)

На 77-годишна възраст Георги Василев бе избран за почетен гражданин на Велико Търново

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички