На 77-годишна възраст Георги Василев бе избран за почетен гражданин на Велико Търново


На 77-годишна възраст Георги Василев бе избран за почетен гражданин на Велико Търново
Снимка: БГНЕС

697 0

Една от легендите на българския футбол - Георги Василев, бе избран за почетен гражданин на Велико Търново, където е сторил много за местния спорт през изминалите десетилетия. 

Званието му ще бъде официално връчено навръх празника на старата столица - 22-и март, а номинацията бе внесена още преди месец от  инициативен комитет, начело с футболния клуб Етър и изтъкнати спортни деятели от старата столица, сред които легендите Красимир Балъков, Бончо Генчев, Илиян Киряков и много други. 

Първите думи на Генерала

"Не може да не ме радва това голямо признание. Благодаря на всички, които ме номинираха, и на тези, които са гласували и са решили, че моето дългогодишно присъствие и животът ми във Велико Търново не са минали случайно. Имам основание да съм горд с това решение на Общинския съвет.

Пътят ми във Велико Търново не е бил напразен и хората явно са оценили това. От 1969 година живея и работя в този град, идването ми тук се превърна в професия, завършване на университет, създаване на семейство. Повече от 22 години съм бил изцяло свързан с Етър.

Гочето постоянно бива питан на футболни теми

Непрекъснато са ми задавали въпроса: къде се чувстваш най-добре и кое е най-близко до сърцето ти? Моят отговор винаги е бил съвсем прост и конкретен: Аз съм преди всичко етърец и свързан с Велико Търново".

Историята му с родния футбол

Припомняме ви, че Гочето е бил футболист на "виолетовите" между 1969 и 1977 година, а през 1991 година като треньор носи първата и последна до този момент титла на Етър. 

На по-късен етап печели родния шампионат с Левски и ЦСКА, а най-големия му успех на международната сцена е от началото на настоящия век, когато извежда нискоразредния тогава тим на Унион Берлин до финала за Купата на Германия.

Още: Георги Василев: Втори нападател извън ритъм вече ще натежи на ЦСКА

"Паднаха всичките като отсечени" - Георги Василев - Гочето разказа как е победил отбора на Юрген Клоп през 2002-ра година

Гочето: Левски няма шанс за титлата, Краев е по-лесно заменим от Петрис

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички