Феновете беснеят, а Добруджа брани Гонзо: Натиск? Той е интелигентен и опитен


Феновете беснеят, а Добруджа брани Гонзо: Натиск? Той е интелигентен и опитен
Снимка: БГНЕС

6201 0

Битката за президентския стол в Българския футболен съюз става все по-гореща, а с това нарастват и скандалите. Един от тях е този между ръководството и феновете на Добруджа.

Втородивизионният клуб издигна кандидатурата на изпълнителния директор на БФС - Георги Иванов, за поста. Това решение вбеси привържениците на отбора, които изразиха сериозното си недоволство в социалните мрежи.

Спортният директор на Добруджа - Атанас Атанасов, взе думата в спора. Пред "Дарик" и "dsport" той застана зад Гонзо, определяйки го като напълно подходящ за работата.

Добруджа отговори на критиките от феновете за издигането на Гонзо за шеф на БФС

Какво каза той?

"Първият мотив е, че познаваме Георги. Той е човек с характер, който може да си налага мнението и според мен няма как някои странични фактори да могат да му влияят. Второто важно нещо е, че той вече е човек с опит. Като ръководител в Локомотив (Пловдив) и най-важното е, че е в кухнята на футболния съюз", започна Атанасов и продължи.

"Според мен може да отсее кои са положителните и отрицателните неща, които трябва да се променят в организацията. Издигането му означава, че той трябва да направи промени. Старото статукво е имало и положителни неща, колкото и да са малко. Гонзо е достатъчно интелигентен и може да отсее нещата. Евентуално при избирането му да редуцира всичко и да се получат нещата. Да се отлепи ютията, защото аз не виждам къде по-надолу може.

За мен трябва да се проведе този Конгрес в спокойна обстановка. Всеки от кандидатите да си представи визията и всички, които имат право на глас, да преценяват и да гласуват по съвест, а не по някакъв интерес. Какъв интерес има примерно ФК Добруджа от назначаването на Георги Иванов? Пак казвам това е решение и на управителния съвет – подкрепата на Георги в това начинание", добави той и отговори дали е имало натиск спрямо клуба от трети страни.

Добруджа отговори на критиките от феновете за издигането на Гонзо за шеф на БФС

"Визията му ни допада. Не искам да влизам в подробности. Нека сам презентира това, което иска да прави. И като характер, и като визия този човек ни допада. Кой да ни окаже натиск? Нашият президент управлява клуба, инвестира не малко средства. Не виждам по какъв начин може да се случи това нещо.

Всеки си има право на мнение. И аз не съм съгласен с цената на тока, ама е такава. Не мога да вляза в енергодружествета и да питам защо е такава. Предполагам, че има привърженици и на другите кандидати. Това е решение на клуба. Аз не виждам някаква драма. Когато управляваш един клуб и инвестираш пари ти си имаш мнение. Отстрани е много лесно.

Нека си премине нормално Конгреса, той не е да се впускаме в критики един към друг. Не трябва да се влиза в конфронтация. Ако на другите кандидати е по-добра визията, нека е някой друг човек. Това е нашият избор, защото ние сме запознати със стратегията, която иска да налага Георги Иванов.

„Не сме коментирали лицата, с които ще работи. Има някакви наченки, но не съм аз човекът, който трябва да ги казва“, завърши Атанас Атанасов.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички