Фен на Пирин колабира и е в болница след инцидент на мача с Левски


Фен на Пирин колабира и е в болница след инцидент на мача с Левски
Снимка: Официална Фейсбук страница на Пирин (Бл)

2227 0

Украинецът Володимир Будников, фен на футболния Пирин, е настанен в частната болница "Пулс" в Благоевград. Дотук се стига след инцидент на мача с Левски снощи в Благоевград, предаде БГНЕС. Младежът е приет в болницата с колабирал бял дроб, но без опасност за живота.

Будников бе изведен от полицията от сектора с привърженици на "орлетата" за хвърлена бомбичка. Същият колабира на пистата през второто полувреме, закаран бе с линейка в болницата. Младежът, който е студент в Американския университет, бе награден на полувремето от кмета на Благоевград Илко Стоянов за участието му в акцията по транспортирането на украински бежанци от град Болград, което стана с автобуса на ФК "Пирин". Мисията бе наречена "Автобусът на надеждата", а Володимир участва в нея като доброволец.

"На полувремето на мача лично наградих Владимир Будников за това, че доброволно се включи в инициативата "Автобусът на надеждата", при която ФК “Пирин” и Община Благоевград помогнаха на жени и деца от засегнатите военни райони“, написа снощи във Фейсбук кметът Стоянов.

"Само около 30 минути по-късно той беше закаран от линейка в почти неконтактно състояние към болница. Тъжно е, когато един празник е напът да се превърне в трагедия, тъжно е да видиш млад и жизнен човек в това състояние, в което беше изнесен от стадиона! Нещо не е както трябва, защото и без война, ние продължаваме да даваме жертви, като общество!

Компетентните органи трябва незабавно да се самосезират и да установят какво точно се случи и кой каква вина има за този инцидент. И аз ще настоявам за това! Дори Владимир Будников да е направил нещо нередно, това трябва да бъде установено по съответния ред, защото най-сбърканото правосъдие е правосъдието на физическата сила! Защото нито един човек не заслужава да бъде изнесен по този начин от стадиона", завършва публикацията на Стоянов.

По случая е наредена проверка от директора на ОД МВР-Благоевград старши комисар Георги Кандев. Повече за акцията с клубния автобус четете тук.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички