Фалстарт за Станислав Генчев: Аутсайдерът Спартак Варна отстрани Крумовград за Купата


Фалстарт за Станислав Генчев: Аутсайдерът Спартак Варна отстрани Крумовград за Купата
Снимка: Официален сайт на Ботев Пловдив

1821 0

Спартак Варна поднесе абсолютната изненада на 1/16-финалите за Купата на България, отстранявайки елитния Крумовград с минималното 1:0 насред морската ни столица. Единственото попадение бе вкарано от Раян Сенхаджи, но за негово съжаление - право в собствената му врата.

Двубоят започна добре за домакините, като още в 11-ата минута Мехмед Сабри центрира в наказателното поле, но там Йохан Н'зи се размина с кълбото и не съумя да вкара. Добрата игра на "соколите" продължи и в 38-ата минута Янко Георгиев трябваше да прави спасяване, когато Виктор Митев изпълни добър свободен удар.

20 минути след почивката Янко Георгиев обаче се контузи и бе принудително заменен от Благой Макенджиев, а междувременно доминацията на варненци продължи. В 73' падна единственото попадение. Сабри влезе в наказателното поле, след което пусна топката успоредно на голлинията на първа греда, а Раян Сенхаджи имаше малшанса да я засече в собствената си врата.

По този начин елитният Крумовград бе отстранен от Купата още в първия мач на новия си наставник Станислав Генчев, който пое отбора след раздялата си с Ботев Пловдив. Спартак Варна пък продължава напред към 1/8-финалите на турнира.

След 4 дни (5 ноември) предстои сериозно предизвикателство за Крумовград, тъй като отборът ще бъде гост на Лудогорец на "Хювефарма" в родната Първа лига.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички