Супергол срази Марица и прати ЦСКА 1948 на 1/8-финалите за Купата на България


Супергол срази Марица и прати ЦСКА 1948 на 1/8-финалите за Купата на България
Снимка: Ivan S. Ivanov

1348 0

Отборът на ЦСКА 1948 се справи успешно с втородивизионния Марица (Пловдив). "Червените" победиха с минималното 1:0 като гост в среща от втория кръг на надпреварата. Георги Русев вкара единственото попадение в 72-ата минута и по този начин играчите на Николай Панайотов намериха място в 1/8-финалите на турнира.

През първото полувреме ЦСКА 1948 изпусна няколко отлична шанса да поведе в резултата.  Още във втората минута Георги Русев опита да изненада Илия Николов с директен изстрел от фал от малък ъгъл, но вратарят на Марица реагира и изби. В 34-ата Аерон Зинга шутира силно от около 20 метра, но Илия Николов отрази неговия изстрел при последното опасно положение през първата част.

Втората част отново започна с леко игрово преимущество на гостите, но без чисти голови ситуации. В 69-ата минута Марица стигна до първата си опасност и шанс за попадение. Саломон Джеймс изпълни силно тъч към наказателното поле, където влезлият като резерва Веселин Марчев свали с гърди към Свилен Щерев, а той стреля от около 17-18 метра, но топката премина покрай гредата.

В 72-ата минута играчите на Николай Панайотов поведоха в резултата. Георги Русев се разписа с прецизен далечен изстрел в горния десен ъгъл.  До края на мача Марица опита да стигне до изравнително попадение, но не намери път към вратата на Даниел Наумов.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички