Етър ще вземе мерки срещу Светослав Вуцов, играчът на Славия коментира обвиненията в расизъм


Етър ще вземе мерки срещу Светослав Вуцов, играчът на Славия коментира обвиненията в расизъм
Снимка: Rostislav Grancharov / LAP.bg

1392 0

Етър ще вземе мерки срещу вратаря на Славия Светослав Вуцов, след като футболистът на "болярите" Гаетан Миси Мезу твърди, че е бил обиден на расова основа от стража по време на двубоя от Първа лига между двата отбора. Вуцов пък категорично отрича подобно нещо да се е случвало, той споделя, че е нарекал Мезу не "маймуна", а "симулант".

"Гаетан Миси Мезу твърди, че в края на първото полувреме е бил наречен „маймуна” от вратаря на Славия Светослав Вуцов. Нашият нападател бе силно възмутен и огорчен и дори не искаше да излиза на терена за втората част на мача.

Недопустимо е подобни неща да се случват и ръководството на „Етър” осъжда остро проявата на вратаря на гостуващия отбор! Припомняме, че Изпълнителният комитет на УЕФА отдавна е приел програма за борба с расизма и дискриминацията и дори въведе практика при прояви на разисъм мачовете да бъдат временно спирани, а ако те се повторят, двубоите да бъдат прекратявани.

„Етър” ще сезира утре Комисията по етика и феърплей към Българския футболен съюз и ще я запознае в детайли със случая. Призоваваме компетентните органи да вземат своевременно решение по случая и декларираме, че и занапред остро ще се противопоставяме на подобни прояви на дискриминация!

Само общите ни усилия биха изкоренили проявите на расизъм и човеконенавист, които са недопустими в човешките отношения" - пишат от Етър.

"За мен това са измислици. Единственото нещо, което му казах, е "симулант". Той ми каза много други неща на английски, които разбрах, и на френски, които не разбрах. Единственото, което се вижда след мача е, че той идва и ме прегръща и си стискаме ръцете, пък после излиза с обвинения в социалните мрежи. Защо не излязоха другаде.

Той ми говореше на френски, което аз нищо не разбирах и му казвах само "ОК". Когато започна да ми размахва пръст, той си посочи ухото и очите и ми каза "I see you", тоест "Виждам те". Не знам какво иска да види в мен. Не мога да кажа защо се стига до такива обвинения. Не искам да говоря празни приказки, защото е недоказуемо - става моята дума срещу неговата. Не искам да говоря празни приказки. Аз съм твърдо против расизма" - пък сподели Вуцов пред bTV.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички