Статистиката: ЦСКА ще разбие Левски втората част, но "сините" са по-добри първата


Статистиката: ЦСКА ще разбие Левски втората част, но "сините" са по-добри първата
Снимка: Vladimir Stoyanov / LAP.bg

1276 0

Време е за най-дългоочакваното дерби в България между отборите на Левски и ЦСКА. Макар "червените" да са големият фаворит, задължително е да споменем клишето, че в тези мачове няма значение моментната форма на двата тима.

Очаква се доминация за "армейците", но какво показва статистиката? Ако приемем, че тя е фактор, то ЦСКА трябва да смаже своя опонент през второто полувреме, тъй като през сезона до момента "червените" са вкарали цели 26 попадения през втората част, докато "сините" са вкарвали едва 12.

Още по-значително е предимството за футболистите на Любослав Пенев, ако погледнем само за последния половин час от мачовете - 21 гола за ЦСКА и 6 за Левски. Само преди дни "червените" вкараха 3 гола в заключителните 15 минути, когато разбиха Монтана с 6:0.

Оказва се обаче, че все пак "сините" имат предимство относно головете през първото полувреме. Те са вкарали 13, докато от ЦСКА са се разписвали 11 пъти преди почивката в мачовете си през сезона. Междувременно само един футболист на настоящия Левски е участвал в последната победа над ЦСКА.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички