Етър се прости с Първа лига с победа над Славия, равенство в Северозападното дерби


Етър се прости с Първа лига с победа над Славия, равенство в Северозападното дерби
Снимка: Emona Tsoncheva / LAP.bg

1844 0

Етър победи Славия с 2:0 като гост в мач от 32-рия кръг на Първа професионална лига в групата на борещите се за оцеляване отбори. "Болярите" поведоха с ранен гол в 9-ата минута, когато Милчо Ангелов беше изведен на лявото крило, той центрира, а Кольо Станев засече топката в мрежата. В 72-ата минута Преслав Боруков удвои резултата със страхотен далечен удар.

В другия мач от групата Монтана и Ботев Враца завършиха наравно 1:1. В 34-ата минута Монтана откри резултата, след като Давид Кики беше изведен на стрелкова позиция от Тони Тасев и не сгреши. Само 4 минути по-късно Зехиров намери Дориан Бабунски, който възстанови равенството.

Така Славия приключи сезона на 11-та позиция в класирането с 34 точки и ще играе в елита и през следващия сезон. Ботев Враца има актив от 30 точки и ще играе плейоф с третия от Втора лига Септември за оставане в Първа лига. Монтана и Етър ще играят във Втора лига от следващия сезон.

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички