Етър на свой ред помоли феновете за финансова помощ


Етър на свой ред помоли феновете за финансова помощ
Снимка: http://etarvt.bg/

1091 0

Елитният български Етър (Велико Търново) отправи призив към феновете си за финансова помощ. Клубът търси 100 000 лева, за да покрие задълженията си към първия отбор и школата. "Виолетовите" откриха кампания за набиране на средства заради кризата след пандемията от коронавирус.

"Пандемията се отрази сериозно на живота на българите, на спорта и на целия бизнес в страната и в частност на голяма част от благодетелите, които през годините помагаха финансово на Етър да поддържа статута си на професионален отбор. Вярваме, че това е поредната трудност, която трябва да преборим заедно, защото ЕТЪР - това е всеки един от нас, който носи любовта към Велико Търново и славния ни клуб в сърцето си", пише в изявлението на клуба.

Първата стъпка от кампанията "Етър - това си ти" е свързана с домакинството на Дунав (Русе) на 11 юни. Билетите за двубоя ще струват 10 лева, като на стадиона ще бъдат допуснати до 3000 хиляди привърженици, а продажбата на пропуските започва в понеделник.

Първоначалната идея на ръководството на великотърновци е била за помощ в ситуацията, в която нямаше да има фенове на трибуните. Те са планували да пуснат колекционерски виртуални билети, 1924 на брой (годината на създаването на клуба), като осигурят "присъствието" на отзовалите се фенове чрез поставяне на тяхна снимка върху картонена фигура, която е щяла да бъде разположена на трибуните. Междувременно, Етър е заплашен и с това да остане без лиценз (подробности тук). 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички