Ето тримата, които ще се борят за Футболист на годината


Ето тримата, които ще се борят за Футболист на годината
Снимка: Официален сайт на БФС

3932 0

Футболист №1 на България за 2019 година ще стана ясен утре около 19:00 часа. Церемонията е във Военния клуб в София и започва в 17:30 часа. В Топ 3 влизат трима национали - Антон Недялков (Лудогорец), Димитър Илиев (Локомотив Пловдив) и Васил Божиков (Слован Братислава), твърди "Тема спорт".

Последният само призна, че е получил покана от организаторите да присъства. По традиция на церемонията награди получават именно първите трима. Според приближени фаворит да спечели наградата е Антон Недялков. Недялков бе несменяем титуляр за разградчани и основна фигура при спечелването на осмата титла и излизането от групите на Лига Европа. Димитър Илиев спечели Купата на България, а завърши 2019-а като голмайстор на елита с 11 попадения. Стигна и до националния отбор. Васил Божиков спечели титлата в Словакия, като игра в групите на Лига Европа.

Почти сигурно треньор №1 ще е Стойчо Младенов, който спечели Купата на Казахстан със своя Кайсар. 112 спортни журналисти от 44 медии гласуваха в 59-ото издание на анкетата Футболист на годината, организирана в партньорство от "Дакс Медия", Българската асоциация на спортните журналисти и Българския футболен съюз.

Наградите си ще получат и най-добрите по постове в българското първенство за 2019-а. Отново ще бъде отличен и №1 на България в женския футбол. За четвърта поредна година ще бъде връчена и наградата "Лъвско сърце - Трифон Иванов".

Междувременно продължава да тече проверка срещу БФС - кога трябва да приключи и за какво е вижте в този материал.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички