Ето къде продължава кариерата си Любо Пенев


Ето къде продължава кариерата си Любо Пенев
Снимка: Иван Йочев

2581 0

Бившият селекционер на националния отбор Любослав Пенев усилено си търси отбор в Испания, разкриха негови приближени пред "България Днес". Чрез мениджърската агенция, с която работи, Пенев сондира възможността да поеме някой от закъсалите тимове в Примера дивисион.

Агентите на Любо вече са го предложили на редица отбори. Пенев е вариант на бившия си клуб Селта, който след силното начало на сезона закъса сериозно. Тимът от Галисия няма победа вече девет поредни мача в испанското първенство. Последният успех на Селта е сензационното 1:0 над Барселона на 1 ноември 2014 година. В момента тимът е на 11-о място в класирането и е воден от аржентинеца Мануел Едуардо Берисо. Той замени сегашния наставник на Барселона Луис Енрике, но шефовете на Селта не са доволни от работата му. Почти сигурно Берисо ще бъде сменен на поста след края на сезона.

Пенев е изключително уважаван в Селта, където игра през 1998 и 1999 г. Завинаги в историята ще остане хеттрикът му срещу Реал (Мадрид) при победата с 5:1. Наскоро бившият му съотборник от този тим Мичел Салгадо засипа с похвали Любо.

Освен на Селта, кандидатурата на Пенев е предложена и на аутсайдерите в испанското първенство Елче и Леванте. Треньор на Елче е Франсиско Екриба, а тимът е на 17-о място в класирането и води борба за оцеляване. Договорът на Екриба изтича през лятото и клубът вече се оглежда за нов наставник, тъй като почти сигурно неговият контракт няма да бъде подновен.

Третият отбор, на който Любо е предложен, е Леванте. Този тим също води борба за спасение, а треньорът Лукас Алкарас е пред уволнение.

Пенев няма почти никакви шансове на този етап да се уреди с работа, като надеждите на него и представителите му са той да получи предложение през лятото.

Любо има сериозни финансови проблеми и се надява възможно най-бързо да си намери нов отбор в чужбина, където да получава сериозна заплата.

Към момента няма почти никаква вероятност Пенев да работи в България. У нас Любо водеше ЦСКА и Литекс, преди да поеме националния тим. С "червените" треньорът влезе в групите на Лига Европа, с "оранжевите" стана шампион, а с България бе близо до класиране на световното първенство в Бразилия.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички