Любо Пенев дава Боби Михайлов на съд


Любо Пенев дава Боби Михайлов на съд

2415 0

Бившите съотборници от националния отбор Борислав Михайлов и Любослав Пенев отиват към съд. Пенев няма никакво намерение да се откаже от неустойката си от 105 хиляди лева, която трябва да получи, след като бе уволнен от поста национален селекционер през ноември.

Останалата част от екипа на Любо се разбра с БФС и финансовите отношения между двете страни са изчистени. Михайлов твърдо отказва да плати сумата, заложена по договора на треньора, като единственият начин Пенев да си вземе парите е да осъди футболния съюз. Засега бившият селекционер не е завел дело, но в БФС очакват това да се случи съвсем скоро.

"Сменен, изгонен, както искат, така да го формулират! Няма как да си тръгна по взаимно съгласие! Ще го сторя с високо вдигната глава - каза Пенев, след като разбра, че вече не е селекционер. - Бях сигурен, че един ден ще ме изгонят, и неустойката ми е три заплати. Аз също щях да платя такава, ако си бях тръгнал."

Пенев и Боби се срещнаха в края на миналата година, като надеждите на президента бяха двамата да се разберат за сума, по-малка от заложената в договора. Това не се е случило и Любо категорично е отказал да направи компромис.

"Ще имаме среща с Пенев и ще се разберем за неустойката - каза тогава Боби. - Той трябва да върне парите от глобите, тъй като вече не е национален селекционер. Администраторът на националния тим ще ги раздаде на играчите."

Парите от глобите са възстановени и сега треньорът ще направи всичко възможно да прибере неустойката си.

Както стана известно, племенникът на Димитър Пенев е в затруднено финансово положение и има огромна нужда от пари. Любо е натрупал дългове към банки и институции. Това наложи, докато беше треньор на националния, да взима заплатата си по доста странен механизъм. В края на ноември отговорникът за отбора Йордан Лечков потвърди, че по-голямата част от възнаграждението на Пенев е било превеждано на испанска мениджърска агенция, която го е представлявала. От обща месечна заплата от 35 хиляди лева по лична сметка на Пенев са били превеждани едва 6000 лева, а останалите 29 хиляди са пренасочвани към испанската агенция. Тези 6000 лева директно са били прибирани от съдия-изпълнител. При евентуално дело юристите на БФС ще опитат да използват тази схема като аргумент, за да не изплатят цялата сума на освободения наставник.

Против плащането на неустойка са и членовете на Изпълкома на футболния съюз. След уволнението си Любо нападна жестоко досегашните си шефове, като най-много го отнесоха Емил Костадинов, Йордан Лечков, Кирил Домусчиев и Венцислав Стефанов.

Нежеланието на футболния съюз да плаща на уволнените треньори вече започва да се превръща в традиция. Боби се раздели със скандал и с германската легенда Лотар Матеус, на когото отказа да изплати две неполучени заплати в размер на общо 60 000 евро. Матеус също даде БФС на съд, но не стана ясно дали в крайна сметка успя да прибере парите си.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

В мач с 6 гола: Да вкараш с ЦСКА срещу Атлетико Мадрид на 34 години (ВИДЕО)

Най-възрастният голмайстор в историята на ЦСКА е Тодор Янчев, който на 37 години, 4 месеца и 10 дни се разписва...

Реклама
Най-четени новини

виж всички