Петев търси среща с Любо Пенев, не иска чужденци с български паспорт


Петев търси среща с Любо Пенев, не иска чужденци с български паспорт

1681 0

Новият национален селекционер Ивайло Петев ще търси среща с предшественика си Любослав Пенев. Това разкри бившият треньор на Лудогорец, след като загуби финала в турнира на малки вратички в комплекс "Царско село". Петев се изправи срещу премиера Бойко Борисов на терена. Министър-председателят пък записа пореден триумф с футболната топка. След мача Петев коментира пред журналисти националния отбор и категоично заяви, че на този етап не смята да вика в състава чужденци с български паспорт.

"Първо искам да честитя Коледа на всички българи. Играхме срещу много добър отбор, който печели последните няколко години турнира. Смятам, че се получи празник и за мен беше чест да участвам в тази инициатива. Нормално се играе срещу Бойко Борисов, каза Петев. - Запознанството ми с националните футболисти продължава. До 12 януари ще съобщим програмата за следващите месеци. Ще настоявам да изиграем контрола. За мен е важно да има колкото е възможно повече приятелски мачове до квалификацията. Ще настояваме да е класен съперникът, въпреки че няма официална дата. Не съм се срещал с Бербатов. Казах преди известно време какво е положението с него, сега не искам да повтарям едно и също. За мен е важно да имам комуникация с всички треньори. Мисля, че няма да имат против да пуснат играчите си в националния отбор, дори да няма официални дати за това. В полезрението ми са доста играчи, ако преценя, че някой е нужен на националния отбор, той ще бъде поканен. На този етап не смятам да викам чужденци с български паспорт".

Петев се опита да опровергае "едни писаници", които съобщаваха за дадено от него интервю пред хърватски медии. "Това не е вярно. Аз такова нещо не съм казал. Апелирам към честност и коректност в нашите взаимоотношения, заяви Петев. - Не съм казвал, че ще отмъстим на Хърватия и ще бием Италия. Аз много добре си спомням какво съм казал. Ще искам среща с Любо Пенев. Аз безкрайно го уважавам и най-вероятно ще се срещнем. Не искам да говоря за Иван Вуцов. Ние сме различни поколения и имаме различни виждания. Надявам се да има повече национали от Левски и ЦСКА. С Гозно съм приятел, а Левски вече си има треньор и аз му пожелавам успех".

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

В мач с 6 гола: Да вкараш с ЦСКА срещу Атлетико Мадрид на 34 години (ВИДЕО)

Най-възрастният голмайстор в историята на ЦСКА е Тодор Янчев, който на 37 години, 4 месеца и 10 дни се разписва...

Реклама
Най-четени новини

виж всички