Ето какви са дълговете на клубовете у нас към държавата, Левски е лидер


Ето какви са дълговете на клубовете у нас към държавата, Левски е лидер
Снимка: Официален сайт на Левски

7422 0

Националната агенция за приходите (НАП) разкри какъв е общият размер на задълженията на клубовете от родния футбол към държавата. Той възлиза на 8,3 милиона лева. От агенцията не разкриха имената на клубовете, както и размерът на дълговете им поради изисквания за конфиденциалност.

Най-големите длъжници обаче са ясни - това са Левски и ЦСКА (заради натрупаните дългове преди години, когато клубът бе обявен в несъстоятелност). Задълженията на "армейците" бяха около 14 милиона лева, но бе постигнато споразумение да се погаси една част от тях - 4 486 200 лв.

Тези пари са осигурени, защото дружеството "Ред Енимълс" плати 8 млн. лв. за активите на ЦСКА (включително и емблемата). Въпросната сума към НАП все още не е напълно платена, но от агенцията признаха, че има напредък по този случай.

Колкото до Левски, те сами разкриха своя дълг поради прозрачността, която гарантираха "сините" и постоянните кампании за набиране на средства. Сумата възлиза на над 50% от общата посочена (8,3 милиона лева), като е около 4,29 милиона лева. От клуба признаха, че трябва да направят 34 вноски по 143 000 лв. (4 862 000 лв.). Чрез даренията на привържениците вече са направени 4 от тези вноски по 143 000 лева (общо 572 000 лева). 

От НАП информират, че немалка част от тези дългове на клубове (те са основно от здравни вноски и социални осигуровки на служители), са натрупани по време на пандемията от коронавирус. През това време не един и два клуба признаха, че изпитват сериозни финансови затруднения. Спортният директор на ЦСКА Кристиано Джарета също призна, че Гриша Ганчев е изпитвал сериозни трудности.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички