Един от най-близките до Борислав Михайлов: Надявам се, че е сложен краят на тази мръсна война


Един от най-близките до Борислав Михайлов: Надявам се, че е сложен краят на тази мръсна война
Снимка: Lap.bg / колаж: SportLive

11935 0

Бившият заместник изпълнителен директор на БФС Христо Запрянов  сподели какви са били най-големите трудности, докато той е бил във футболната централа. Той пожела да се даде време на новия президент Георги Иванов, като според него той трябва да надгради постигнатото досега.

"Най-трудното нещо е да се опитваш да правиш нещо в ситуация на агресия и постоянни нападки. Минахме и през пандемия. Затова не бяхме подготвени и трябваше в реално време да се учим. Постановката на мача с Англия, аз така си я наричам, протестите на мача с Унгария, катастрофата в Грузия, всичко беше много трудно. Най-трудно обаче беше да се опитваш да правиш неща в обстановка на масово недоверие. Смея да твърдя до голяма степен незаслужено", заяви Запрянов пред "Дарик".

Имало е и големи похвали към БФС

Христо Запрянов бе до приблежените на Боби Михайлов

"Моята роля не е била да взимам решения. Има си Изпълком и президент. Искам много дебело да подчертая, че в администрацията на БФС има големи професионалисти. Аз работя с УЕФА, обикалям Европа постоянно, сигурно е субективно мнението, но доста хора, които са идвали в България, са очаровани от начина, по който се работи. Колкото и да е нисък рейтингът на БФС, има много хора, които си вършат работа превъзходно", допълни още той.

Още: Верен на Боби Михайлов служител напусна БФС

Обединение в БФС?

Той поздрави Димитър Бербатов и заяви с какво го е впечатлил Георги Иванов. "Призовавам още един път за спокойствие и да се даде картбланш на хората, които ще водят БФС, независимо кой беше спечелил. Това е моментът да поздравя екипа на Бербатов за поведението му след Конгреса.

Обединението не означава всички да се съберат в един Изпълком, ами се изразява дори да дадеш вот на доверие на другите. Надявам се, че на тази мръсна война от последните години ѝ е сложен краят. Дано да не съм прекалено наивен. Конкретно с Георги Иванов съм работил рамо до рамо две години и половина. Не съм фен на предразсъдъците. Бях впечатлен от енергията му. Оценката му за качествата идва от работата. Той обиколи България няколко пъти, за да се среща с клубовете. Не за да се рекламира, а за да иска обратна връзка, за да задвижи процеси, да изпълнява програмата, която приехме. Оптимист съм, стига да се даде време на новото ръководство.

Дясната ръка на Боби Михайлов: Нямам за цел да ставам президент на БФС

Христо Запрянов предупреди: Десетки хиляди хора могат да останат без работа заради инат

"Нали разбирате, че ще трябва да затворим стадиона за година, ако...": ЗАПИС на заплахата от БФС

Запрянов отговори на Филипов и нажежи допълнително обстановката: Заплахи? Ще се видим в съда

БФС заплаши с дело и пита: Как "Колежа" е опасен за националния отбор, но не и в Първа лига?

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички