Един италианец е равен на шестима българи


Един италианец е равен на шестима българи

1778 0

Факт е, че формацията, която селекционерът на Италия Антонио Конте води в София за днешния мач, е най-безличната, гостувала ни в официален двубой. особено без Пирло и Балотели "Скуадра адзура" губи много от своята медиатичност и атрактивност за феновете. С играчи от Емполи и Сасуоло и общо само трима представители на колосите Милан и Интер, Конте може и да постигне целта си, но блясъкът трудно ще заслепи футболна Европа.

Всичко това обаче е само предварителна уговорка, която не променя стойностите. Драматичната разлика между суперсилата от Апенините и нашите "лъвчета" си остава. Пропастта зее със страшна сила във всяко отношение, но е особено отчетлива относно това кой колко струва на трансферния пазар. Едва ли някой се съмнява, че в това отношение сме много зле. Звездата на ПСЖ Марко Верати е оценяван на 30 млн. евро, а целият своеобразен Топ 10 сред повиканите от Ивайло Петев сега общо на 33 милиона. При това с доста условности, защото в извън виртуална среда такива като Влади Гаджев много трудно могат да бъдат продадени за 300 000 евро, камо ли за един милион. Грубите изчисления сочат, че един италианец струва горе-долу толкова, колкото шестима българи.

Интересно е да се отбележи, че реализиралият трансфери за близо 40 милиона евро в своята кариера Валери Божинов сега в базата данни на transfermarkt фигурира със скромните 350 000 срещу името си.

Ники Михайлов пък въобще не може да бъде открит в нея. От най-скъпите български футболисти, освен Димитър Бербатов, разбира се, отсъстват единствено Иван Иванов (2,25 млн. евро) и Андрей Гълъбинов (1,3 млн. евро).

Факт е сериозното повишение в цените на звездите на Лудогорец в сравнение с тези, които имаха в началото на квалификациите. Естествено в полза на Владо Стоянов, Светльо Дяков, Мишо Александров и компания най-добре говори силното им представяне в мачовете от груповата фаза на Шампионска лига.

Най-скъпите в мача

ИТАЛИЯ

1. Марко Верати ПСЖ 30 млн.
2. Антонио Кандрева Лацио 25 млн.
3. Салваторе Сиригу ПСЖ 21 млн.
4. Леонардо Бонучи Ювентус 20 млн.
5. Чиро Имобиле Борусия Д 18 млн.
6. Джорджо Киелини Ювентус 16 500 000
7. Маноло Габиадини Наполи 14 млн.
8. Алесио Черчи Милан 13 500 000
9. Андреа Ранокия Интер 12 500 000
10. Грациано Пеле Саутхемптън 11 млн.

БЪЛГАРИЯ

1. Ивелин Попов Кубан 12 млн.
2. Георги Миланов ЦСКА М 6 млн.
3. Владислав Стоянов Лудогорец 3,5 млн.
4. Светослав Дяков Лудогорец 2,5 млн.
5. Ивайло Чочев Палермо 2 млн.
6. Симеон Славчев Спортинг 2 млн.
7. Станислав Манолев Кубан 1,5 млн.
8. Михаил Александров Лудогорец 1,5 млн.
9. Николай Бодуров Фулъм 1 млн.
10. Владимир Гаджев Левски 1 млн.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички