Дузпа в края помогна на Арда да сложи край на черна серия и да стигне до исторически успех (ВИДЕО)


Дузпа в края помогна на Арда да сложи край на черна серия и да стигне до исторически успех (ВИДЕО)
Снимка: Stoyan Hristov / LAP.bg

696 0

Арда успя да победи с 2:1 тима на Ботев Враца като гост в мач от 24-ия кръг на родната Първа лига. Това бе първи успех за кърджалии над врачани в българския елит. Триумфът дойде много трудно и благодарение на дузпа, която бе отсъдена в самия край на мача.

Арда с драматичен успех над Ботев Враца

Развой на Ботев Враца - Арда

Първата част във Враца не бе особено интересна. И двата тима създадоха ситуации, но не успяха да ги реализират. Любопитната част от сблъсъка дойде през втората част, когато паднаха и попаденията. 

Мартин Смоленски центрира от корнер в 63-ата минута към точката за изпълнение на дузпа, където Браян Переа отклони топката на втора греда с глава. Там Бубакар Траоре бе на точното място в идеалния момент, за да чукне топката във вратата, за да изведе Ботев Враца напред в резултата.

Отговорът на Арда не закъсня. В 76-ата минута Борислав Цонев изведе Станислав Иванов по лявото крило на нападението на кърджалийци. Фланговият футболист комбинира на двойно с Принц Ебенезер, след което центрира на втора греда, където Цонев се извиси и прати топката в долния ляв ъгъл на вратата, за да възстанови паритета.

Арда имаше страхотна възможност да постигне и пълен обрат в 78-ата минута, когато Борис Тютюков подаде към Станислав Иванов, който навлезе в наказателното поле и шутира ниско по тревата, но Федерико Бариос успя да улови.

Иванов получи топката в наказателното поле на Ботев, след което се опита да финтира Мартин Ачков, но бе повален от бранителя на врачани, а Красен Георгиев не се поколеба и посочи бялата точка. Тонислав Йорданов се нае с изпълнението на дузпата и с удар в средата на вратата осъществи пълния обрат за своя тим в третата минута на добавеното време на срещата.

След разбъркване в наказателното поле Ботев Враца в шестата минута на добавеното време при изпълнение на корнер, нервите взеха връх. Анатолий Господинов се опита да улови топката, като получи бутонка в главата от Меси Биатумусока. Футболистът на домакините получи директен червен картон заради грубите си действия.

С победата Арда продължава да е седми с актив от 35 точки и сложи край на серия от 4 поредни мача без успех. Врачани пък са на 15-ото място с 13 пункта на своята сметка.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички