Драма във Варна! Пирин Благоевград отново поведе, но Спартак се докопа до първа точка в елита


Драма във Варна! Пирин Благоевград отново поведе, но Спартак се докопа до първа точка в елита
Снимка: Yasen Georgiev / LAP.bg

1776 0

Спартак Варна и Пирин Благоевград извъртяха драматично 1:1 в среща от третия кръг на Първа лига. Завърналият се в елита отбор от морската ни столица спечели първата си точка от началото на шампионата, при това с дебютния си реализиран гол за 270 минути.

Гостите откриха резултата чрез Китан Василев в 6-ата минута, а Георги Бабалиев в 87-ата минута донесе скъпоценното реми за домакините от Варна.

„Орлетата“ в трети пореден мач поведоха, но отново не успяха да спечелят трите точки. Благоевградчани сигурно ще имат сериозни претенции, защото два техни гола бяха отменени от ВАР. Първо Преслав Йорданов вкара в 50-ата минута, но се прецени, че е извършено нарушение. Красимир Станоев също прати топката в мрежата на домакините в 68-ата минута, но се оказа, че е бил в засада.

Още в 6-ата минута започналите по-добре мача гости превзеха вратата на „соколите“. След изпълнение на тъч Китан Василев беше забравен на задната греда, където изпревари Никола Борисов и с глава матира Дичевски за 1:0.

Гостите продължиха да стоят по-добре на терена през по-голямата част двубоя. Все пак варненци успяха да се докопат до равенството в 87-ата минута. Мехмед Сабри центрира от дълбочина в пеналта, където резервата Георги Бабалиев изпревари Николай Бодуров и стреля от воле, а топката влетя в мрежата за 1:1 след рикошет в гредата.

Така Спартак Вн се отлепи от дъното в класирането и вече е на 15-ото място с 1 точка и голова разлика 1:7. Пирин Благоевград е на 13-ата позиция с 2 пункта.

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички