Драма на „Тича“! Черно море обърна инфарктно Ботев Враца в последните секунди


Драма на „Тича“! Черно море обърна инфарктно Ботев Враца в последните секунди
Снимка: Ivaylo Borisov / LAP.bg

1836 0

Черно море обърна драматично с 2:1 Ботев Враца  в среща от 12-ия кръг на Първа лига. Хората на наказания Илиан Илиев доминираха на терена на стадион „Тича“ през по-голямата част от мача, но стигнаха до успеха едва във втората минута на добавеното време на двубоя след гол на Матиас Курьор.

Срещата започна двуостро. Изненадващо гостите първи стигнаха до попадение. Те откриха резултата в 9-ата минута. Йохан Валбуена пусна пас от дъгата на пеналта към Мирослав Маринов, а младокът с диагонален шут матира Георги Георгиев – 0:1.

Домакините се хвърлиха в атака, след като изостанаха в резултата. Последваха пропуски на Закария Беншаа и Мади Кета. Врачани отговориха с удар с глава на Монтоя в аут.

„Моряците“ започнаха перфектно втората част. Те изравниха още в 47-ата минута. Николай Златев проби отдясно и след карамбол топката попадна у Васил Панайотов, който прати кълбото в мрежата зад Костов – 1:1.

Домакините продължиха да търсят пълен обрат и да притискат съперника. Врачани разчитаха на бързи контраатаки. В 78-ата минута Николай Златев с шут от дъгата на пеналта нацели десния страничен стълб на вратата на Ботев Враца. Десетина минути по-късно и Курьор от изгодна позиция пропусна.

В добавеното време обаче Курьор не сгреши и вкара за 2:1 и донесе трите точки за варненци. Той получи извеждащ пас от Златев и матира Костов с удар по тревата.

След този успех Черно море се изкачи на петото място във временното класиране с 22 точки, само на 1 пункт зад лидера Лудогорец. Врачани са на 11-ата позиция с 10 точки.

 

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички