Драма! Марица Пловдив вкара уникален гол от центъра, но Арда е първият четвъртфиналист за Купата след рулетката на дузпите


Драма! Марица Пловдив вкара уникален гол от центъра, но Арда е първият четвъртфиналист за Купата след рулетката на дузпите
Снимка: Getty Images

1306 0

Арда Кърджали се превърна в първия четвъртфиналист в турнира за Купата на България. Хората на Александър Тунчев отстраниха втородивизионния Марица Пловдив с общ резултат 4:3 след изпълнение на дузпи.

Редовното време приключи при 0:0. Двата тима си размениха по един гол в продълженията, след което на стадион „Марица“ в града под тепетата се стигна до рулетката на дузпите.

Радослав Апостолов – Шайката откри за пловдивчани в 117-ата минута. Той прехвърли от центъра излезлия напред вратар на кърджалии. Домакините обаче не успяха да устискат победата, след като в 119-ата минута Ласана Н'Диайе изравни и се премина към изпълнението на дузпи.

При тях пропуски за „жълто-сините“ направиха капитанът Валери Домовчийски още при първото изпълнение, Димитър Аврамов при четвъртия удар от бялата точка и вратарят Илия Николов при петата. Арда сгреши само веднъж от бялата точка и спечели при изпълнението им с 3:2.

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички