Доказано: БФС излъга и наруши правилата си! Тайно изгаври клуб, подкрепящ Бербатов, за сметка на... ФК Сливен?


Доказано: БФС излъга и наруши правилата си! Тайно изгаври клуб, подкрепящ Бербатов, за сметка на... ФК Сливен?
Снимка: Emona Tsoncheva / LAP.bg

6197 0

От Българския футболен съюз (БФС) тихомълком сътвориха действие, което е в пълен разрез със собствените им правила. Около него не се вдигна много шум, но справка на колегите от Actualno.com доказва, че е изцяло неправомерно.

Как БФС наруши правилата си?

От централата допуснаха ФК Сливен да се включи в Югоизточната Трета лига. Тимът изпадна от нея през миналата кампания, а правилникът е категоричен, че няма право да попълва състава на същата група, от която вече е изпаднал при предната кампания.

Действието е в разрез с Наредбата за първенствата и турнирите по футбол. Там, в чл. 5, ал. 3 е записано следното: "Не се допуска попълване с отбор, изпаднал от същата лига или група според класирането от предходното първенство", цитира Actualno.

БФС ощети клуб, който подкрепя Димитър Бербатов

Най-голямото недоволство бе при Минерал Овощник, на който не му бе позволено да играе в Трета лига. Минерал Овощник загуби баража за влизане в третото ниво на футбола в страната от дубъла на Арда. Дубълът обаче се отказа от място в Трета лига.

Минерал Овощник бе в правото си да поиска това място в третото ниво на футбола, но му бе отказано. "Нямате сили и възможности" - такова обяснение получиха в клуба от БФС, за да бъде обяснено решението на централата.

От Минерел Овощник далеч не крият, че подкрепят опозицията на сегашното ръководство на БФС - Димитър Бербатов и неговя екип. В клуба са уверени, че именно това е било причината да не бъдат допуснати до Трета лига.

Лъжата на БФС

Впоследствие от Българския футболен съюз решиха първенството да се състои с един отбор по-малко. В крайна сметка това "решение" не издържа много, като след само няколко дни от БФС сториха друго, включвайки изпадналия ФК Сливен в Трета лига, пише още изданието.

От Минерал Овощник пък се усъмниха, че дългогодишният вицепрезидент на БФС Йордан Лечков, който е и бивш кмет на Сливен, има основна роля за включването на ФК Сливен в Трета лига против правилника на БФС. ФК Сливен се издържа финансово от Лечков, допълват още колегите от Actualno. От пресцентъра на БФС не отговориха на обажданията за коментар.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички