Доживяхме "обещания" конгрес, ще доживеем ли и липсата на "най-българските кебапчета"?


Доживяхме "обещания" конгрес, ще доживеем ли и липсата на "най-българските кебапчета"?
Снимка: БГНЕС/колаж: Милен Антиохов

3396 0

Вече сме в края на 2021 година, но по-добре късно, отколкото никога. Голямото чудо, очаквано точно две години, е тук! Извънреден конгрес на Българския футболен съюз най-сетне ще има. И (почти) както бе обещано на родния привърженик на футбола през октомври 2019 година, той се осъществява възможно най-скоро (!) - след решение на Софийски градски съд! Нека обаче не бъдем дребнави, важното е, че все пак се случва.

Желанието за това бе огромно у ръководните фактори в БФС (временни, заместващи, постоянни, такива в оставка, редовни, нередовни - няма значение, контекстови синоними са), но все нещо излизаше, "да му се не знае". Нека си припомним накратко:

Първи насрочен конгрес след оставката на Борислав Михайлов (7 юни 2020 година) - отменен! Причина: "Не може да се избира нов президент в месеци преди толкова важен мач за България - полуфинален плейоф за класиране на Евро 2020 срещу Унгария". Този довод можем да го разберем, България би Унгария, излезе от групите на Евро 2020 и стана европейски шампион за първи път в историята заради гениалната отмяна на конгреса (и така БФС изпълни едно от обещанията си за развитие). Причина две: "Прелицензиране на клубове - голям проблем".

Втори насрочен конгрес след оставката на Борислав Михайлов (11 декември 2020 година) - отменен! Причина: Кандидат за президент Христо Порточанов прави опит да внесе документите си, но те не са приети, защото изпълнителният директор Борислав Попов е в болнични. Впоследствие от БФС разкриват, че конгрес няма да има заради противоепидемични мерки" (епидемичната вълна бе яхната по великолепен и умел начин от опитните "сърфисти" в БФС).

Трети насрочен конгрес след оставката на Борислав Михайлов (25 юни 2021 година) - отменен! Причина: "Фокус-мокус" - оставка няма, постоянен президент - има! "Кому е нужен извънреден конгрес няколко месеца (8) преди редовния, това са пари на вятъра, а ние в БФС искаме да ги съберем... парите... за помощ на футбола ни, де...".

Съдът (Софийски градски съд) обаче си е съд! Неговата дума е закон! Конгрес ще има на 12 октомври 2021 година.

Стара българска традиция е кебапчетата и кюфтетата да са синоним не на вкусна сготвена кайма, а на подкуп. Ако се насочим към футбола ни - обичай е и да има натиск върху клубовете около избори, както и да се прибягва до "дребни хитринки". Кой не обича и топките... футболните! Но нека и тях примесим в каймата.

Доживяхме конгрес, ще доживеем ли и липсата на "най-традиционните за България кебапчета"? БФС обръща голямо внимание на планувания цели 2 години конгрес, защото иска всичко да е наред. Ръководителите са толкова развълнувани, че са приготвили изненади за гостите.

Изненада 1: "Ще влезете ли, няма ли да влезете, колко време ще стоите там".

Изненада 2: "Елате, пък ще видим дали и как ще гласувате".

Изненада 3: "Онче - бонче, счупено пиронче, Михайлов печели с най-много събрани гласове".

Общо взето, изненади ще има за всички, без значение колко специални гости са и с каква роля са поканени на "празника".

А какво е празник без кебапче и... "питие"Наздраве, БФС!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички