ДК към БФС забрани на клуб от Първа лига да картотекира нови играчи


ДК към БФС забрани на клуб от Първа лига да картотекира нови играчи
Снимка: hebarfc.com

1603 0

Дисциплинарната комисия към БФС наложи забрана на елитния Хебър (Пазарджик) да картотекира нови футболисти. Причината за това е неизпълнени финансови задължения към компенсация за Амаду Диамбо.

Забраната влиза в сила от датата на сезиране и ще важи до следващо решение на ФИФА. Сигналът е получен на 23 февруари тази година. Ето какво написаха от БФС по този повод:

"Предвид неизпълнени финансови задължения по разпределение на тренировъчна компенсация към Амаду Диамбо от ФК "Хебър" гр. Пазарджик, съгласно решение на Дисциплинарната комисия към ФИФА - забрана за регистриране на нови играчи в международен план, както и сезиране на ДК при БФС от Дисциплинарната комисия на ФИФА от 28.02.2023 година, на основание чл.71, ал.1, б. г/ от ДП /2022/2023/

– ДК налага забрана за картотекиране на нови футболисти на ФК "Хебър" гр. Пазарджик на всички нива влизащо в сила от датата на сезиране. Забраната е в сила до следващо решение на ФИФА". Ето какви наказания бяха наложени на други клубове след кръга в Първа лига. 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички