Димитър Илиев: Българският футбол е стигнал до критичен кръстопът


Димитър Илиев: Българският футбол е стигнал до критичен кръстопът
Снимка: БГНЕС/ колаж Actualno.com

2674 0

Минстърът на спорта Димитър Илиев коментира актуални теми, включително и напрежението в българския футбол, както и проблемите около БФС. През март месец се очаква Конгрес, на който ще стане ясно дали ще има промяна в ръководството на централата, както и нов президент на мястото на Борислав Михайлов.

Българския футбол е на кръстопът

"Българският футбол е стигнал до критичен кръстопът. В момента трябва да вземат решение футболните хора - дали да тръгнат нагоре, или да продължат да се спускат надолу. През март месец те няма да правят избор на лица, а на бъдеще. Моят апел към тях е да мислят и да изберат хора, които да ги поведат напред, така че отново да имаме самочувствието на малка, но футболна държава", заяви Илиев пред bTV.

Спортният министър очаква промяна в българския футбол

Още: Спортът и мачовете по ТВ: Ето какво да гледаме днес, 19 февруари

"Прекалено много години управление не води до нищо добро. Впиване на властта в една институция не води до нищо добро. За мен е време за промяна - млади и енергични хора да влязат с идеи и визия как да развият футбола. Иначе нищо добро не ни чака". Той допълни, че се надява всеки момент да започне реконструкцията по стадион "Българска армия".

Състоянието на останалите спортове

Илиев сподели, че федерациите са получили рекордни суми за финансиране. "Федерацията по вдигане на тежести не получи средства, защото има задължения към НАП. В момента, в който те ги изчистят или сключат споразумение, веднага ще получат финансиране. Бюджетът е заделен и няма кой да им го вземе.

Ние не сме разследващ орган. Очакваме да излязат резултатите от проверката на президента на федерацията Ариф Маджид, за да вземем мерки. Това, което се вижда обаче по извлеченията от банковата сметка, е че действително има харчове, правени не по предназначение. Трябва да бъдат спокойни всички, които в момента не получават заплата, че в момента, в който се отпуши процесът с НАП, веднага средствата ще бъдат преведени".

Още: Стилиян Петров: Скаран с Бербатов? Ще го подкрепям до края

Относно състоянието на спортните съоръжения у нас: "Моделът, по който се управляват и стопанисват всички спортни инфраструктурни обекти, е абсолютно погрешен. Той ще доведе до това, че всички те ще бъдат докарани до състоянието на "Червено знаме". Спортната инфраструктура е вкарана в търговски дружества, които управляват имоти за милиарди, а в същото време всяка година генерират загуби за милиони. Тук трябва се направи реформа. Едва тогава можем да правим планове, допълни Илиев, който наскоро  обеща драконовски мерки за средствата, които ММС отпуска.

Още:  Бербатов: 3 години няма правила, но ще стигнем до края, той се вижда

Димитър Илиев: Най-шокиращото за мен бе какъв огромен ресурс се дава за спорт

Спортният министър Димитър Илиев поздрави службите и коментира скандала с подкупа

Министърът на спорта оптимист за българския футбол след оставката на Михайлов

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички