Димитър Бербатов и Мартин Петров бяха отрязани за най-висок лиценз при треньорите


Димитър Бербатов и Мартин Петров бяха отрязани за най-висок лиценз при треньорите

1973 0

Двама от най-знаковите футболисти от съвременната история на България - Димитър Бербатов и Мартин Петров, бяха отрязани за получаването на най-високия лиценз при треньорите - лиценз "Pro", който им дава право да водят елитни тимове и национални отбори, информира "Меридиан мач".

Двамата изкараха тапии за лиценз А преди около половин година. За да кандидатстват за него, те се възползваха от правилника, който позволява на големи имена да го придобият без да са работили като треньори в долните нива на футбола. Те са се срещнали с ръководството на треньорската школа у нас, за да кандидатстват и за най-високия лиценз.

Там обаче правилникът е категоричен - не могат да започнат обучението си и да го придобият, освен ако не са работили определен период в по-ниско ниво или като помощници в елита. Шефът на комисията Лъчезар Димитров не ги отрязал директно, а изпратил писмо до УЕФА със запитване, но там били категорични в позицията си и в крайна сметка Петров и Бербатов ще трябва да минат през тази формалност преди да започнат обучението си за "Pro лиценз".

А доволен ли е Георги Дерменджиев след равенството на България срещу Ейре?

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички