Дебютен гол на Тобиас Хайнц реши горещия спор ЦСКА 1948 - ЦСКА


Дебютен гол на Тобиас Хайнц реши горещия спор ЦСКА 1948 - ЦСКА
Снимка: Yulian Todorov / LAP.bg

6005 0

ЦСКА запази 4-те си точки преднина пред Лудогорец, след като се наложи с 1:0 над ЦСКА 1948 в двубой от 23-ия кръг на Първа лига. Единственият гол в срещата отбеляза влезлият като резерва Тобиас Хайнц, като това бе дебютно попадение с "червената" фланелка. ЦСКА 1948 регистрира първа домакина загуба през сезона и заема трето място в класирането с актив от 45 точки, 12 по-малко от днешния съперник.

Феновете на ЦСКА спазиха заканата си не влязоха на стадиона в Бистрица. Вместо това те се настаниха в гората над съоръжението, за да подкрепят любимците си. Първото полувреме не предложи особено голови възможности пред двата отбора. Единственото по-интересно бе в началните минути, когато Бусато трябваше да се намеси след удар от страна на Бастунов.

Домакините започнаха доста атакуващо второто полувреме, но все пак отборът на Саша Илич, който бе наказан за този двубой, откри резултата в 66'. Тогава Тобиас Хайнц вкара малко, след като бе влязъл в игра. Това е и дебютно попадение за играча с "червената" фланелка. В 72' попадение на Сердюк бе отменено заради игра с ръка при овладяването.

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ

Първото интересно събитие в  двубоя бе в средата на терена, където се стигна до сблъсък между Парвиз Умарбаев и Дюкенс Назон. До сериозни последици не се стигна, като и двамата продължиха в двубоя. Иначе още в 3' Густаво Бусато трябваше да се намеси. Бастунов бе изведен сам срещу стража, но ударът му бе право в него и Бусато изби.

ЦСКА владееше повече топката в следващите минути, но не успяваше да затрудни Наумов. В 14' домакините имаха добра възможност, когато Георги Русев центрира, но ударът на Елитон с глава мина над вратата. В 21' Тибо Вион стреля от фал, но Наумов се справи без проблем.

В 29' домакините организираха бърза атака, на която в основата бе Георги Русев. Умарбаев опита да завърши атаката с удар към вратата, но вместо това топката срещна тялото на Матей. Малко след това Вион центрира от корнер, а Юга засече, но топката бе прекалено висока и опитът му не бе сполучлив.

В 38' Гарсез опита да изненада Наумов с далечен изстрел, но вратарят на домакините внимаваше и се справи без проблем. В края на полувремето Будинга допусна неточност, но отборът на Саша Илич не успя да се възползва, като пасът на Назон бе пресечен.

ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ

Домакините се впуснаха в търсене на попадение след почивката.В 51' Топузов опита да организира опасна атака, но Брадли де Нойер застана на пътя му. 4 минути след това се стигна до нова опасност пред Бусато. Чочев получи пас от Умарбаев, но се засуети да отправи удар. Наложи се да подаде към Топузов, който стреля неточно, а и след това бе вдигната засада.

В 62' Умарбаев стреля от фал, но право в стената от играчи. 4 минути след това се стигна до първо попадение в двубоя. Назон изведе влезлия преди минути Тобиас Хайнц. Той преодоля Ангел Лясков и стреля в долния десен ъгъл за 0:1.

В 72' домакините отговориха подобаващо, като Сердюк успя да измъкне от противниковата защита и стреля под ръцете на Бусато. След намесата на ВАР и преглед от страна на Георги Кабаков голът бе отменен, тъй като украинецът си е помогнал с ръка. В 87' Чочев стреля опасно от границата на наказателното поле, но встрани от вратата.

Стартови състави

ЦСКА 1948: 29. Даниел Наумов, 2. Джонатан Перейра, 3. Райън Бидунга, 14. Елитон, 4. Ангел Лясков, 18. Ивайло Чочев, 39. Парвиз Умарбаев, 10. Георги Русев, 20. Ангел Бастунов, 99. Радослав Кирилов, 25. Евгений Сердюк

ЦСКА: 1. Густаво Бусато, 21. Амос Юга, 2. Юрген Матей (К), 6. Християн Петров, 15. Тибо Вион, 7. Джонатан Линдсет, 3. Жеферсон, 5. Брадли де Нойер, 10. Маурисио Гарсез, 26. Марселино Кареасо, 9. Дюкенс Назон

ПРЕДИ ДВУБОЯ

Домакините ще бъдат изключително мотивирани да увеличат победната си серия. Миналата седмица играчите на ЦСКА 1948 записаха най-голямата си победа в родния елит, след шест безответни попадения във вратата на Локомотив (София).

Футболистите на ЦСКА от своя страна направиха грешна стъпка в битката за титлата. В последния кръг тимът на Саша Илич си подели точките с Локомотив (Пловдив) при равенството 1:1. Въпреки грешния ход на "червените", те все още се намират в серия от 11 мача без поражение – девет победи и две равенства.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички