ЦСКА 1948 се наложи с класика над Пирин в Бистрица и се качи на върха в Първа лига (ВИДЕО)


ЦСКА 1948 се наложи с класика над Пирин в Бистрица и се качи на върха в Първа лига (ВИДЕО)
Снимка: Yulian Todorov / LAP.bg

890 0

ЦСКА 1948 успя да победи с класическото 3:0 Пирин Благоевград в своя дом на стадиона в Бистрица. По този начин възпитаниците на Атанас Рибарски заеха първата позиция във временното класиране в родния елит.

"Червените" започнаха много силно двубоя и наложиха своята доминация. Още в десетата минута резултатът бе открит. Стоян Стоичков проби отлично в наказателното поле на противника и с много премерен удар даде преднина на своя тим.

9 минути по-късно ЦСКА 1948 получи правото да изпълни дузпа, след като Борис Тютюков си помогна с ръка в наказателното поле. Педриньо застана зад бялата точка и не сбърка, удвоявайки домакинската преднина в мача.

Последваха няколко положения пред Пирин. Гезим Пепси се опита да прехвърли доста амбициозно Иван Наумов в 26-ата минута, но не успя да го направи. В самия край на полувремето пък Бирсент Карагерен можеше да направи резултата класически, но негов удар не намери целта.

Второто полувреме започна силно за "червените", които продължиха да доминират на терена. В 82' Елитон прати топката във вратата за 3:0. След преразглеждане на ситуацията с ВАР обаче попадението бе отменено поради засада. В крайна сметка, в първата минута от добавеното време резултатът стана 3:0, след като Георги Русев се разписа с глава след центриране от корнер.

Дълбоко в добавеното време бе отсъдена дузпа за гостите, след като топката срещна ръката на футболист на домакините. След преразглеждане с ВАР обаче 11-метровият наказателен удар бе отменен.

ЦСКА 1948 се качва на върха в Първа лига. Момчетата на Атанас Рибарски са с актив от 6 пункта, 5 отбелязани гола и 1 допуснат. Следва евросблъсък от втория предварителен кръг на Лигата на конференциите срещу румънския ФКСБ. Пирин пък е на последно място с 0 точки, 1 вкаран гол и 5 допуснати.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички