ЦСКА 1948 разпиля Ботев Пд, Мартин Камбуров с хеттрик


ЦСКА 1948 разпиля Ботев Пд, Мартин Камбуров с хеттрик
Снимка: Официален сайт на ЦСКА 1948

2419 0

ЦСКА 1948 разгроми с 5:0 отбора на Ботев Пловдив като домакин в двубой от 8-мия кръг на Първа лига. Хеттрик за "червените" вкара Мартин Камбуров, а по едно попадение добавиха Галин Иванов и Георги Русев. Пловдивчани са на 12-то място с 8 точки, а днешният им съперник е пети с 12.

В първите 20-ина минути и двата отбора имаха положения, но те бяха повече на страната на домакините, като Камбуров и Александър Александров изпуснаха отлични възможности.  В 30' Тодор Неделев центрира от корнер, а топката попадна в краката на Еспиноза, който с акробатичен удар опита да се разпише, но Даниел Наумов на мястото си и улови.

5 минути след това ЦСКА 1948 получи право да изпълни дузпа. Галин Иванов намер в наказателното поле Денислав Александров, който стреля, но топката се удари в ръката на Мишел Еспиноза. Зад топката застана Камбуров, който бе безгрешен. В даденото продължение ЦСКА 1948 вкара и втори гол. Камбуров подаде към непокрития Галин Иванов, който с удар от въздуха покачи на 2:0.

И втората част започна по-добре за домакините, след като в 50' Георги Русев напредна отляво и с диагонален изстрел по земя матира Георги Аргилашки. В 63' Мартин Камбуров вкара втория си гол в мача, след като бе оставен непокрит в наказателното поле и с глава прати топката за четвърти път във вратата на Аргилашки. Само пет минути по-късно Камбуров оформи своя хеттрик и стигна до гол номер 242 в елита на българския футбол. Той стреля към вратата, топката се отби в гърба на стража и влезе във вратата.

В 75' Неделев пропусна да намали, когато излезе сам срещу Наумов, стражът се намеси. Домакините не спряха да атакуват и в 83' можеха да покачат резултата още. Пиргов свали към резервата Гущеров, който шутира от воле, но на сантиметри покрай лявата греда.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички