ЦСКА 1948 е първият български отбор, който ще тества VAR


ЦСКА 1948 е първият български отбор, който ще тества VAR
Снимка: Guliver/GettyImages

1073 0

ЦСКА 1948 ще бъде първият български отбор, който ще тества VAR. Това обяви Петър Петров, шефът на комисията, отговаряща за системата.

"След като бъде включено захранването на вана, ще бъде проверено дали има трифазен ток. Ще определим заедно с представителите на стадиона датата за ФИФА технолоджи тест. Шест часа преди мача на ЦСКА 1948 ще бъдат тук телевизията, ванът.

Много е важен вторият тест, който ще се проведе тогава. Клубът домакин ЦСКА 1948 два часа и половина преди мача трябва да подсигури юноши на терена в едното наказателно поле, ще играят симулативни инциденти - гол, гол от засада, червен картон, наказателен удар, сгрешена идентичност. Тогава ще присъстват и съдиите, които ще ръководят мача, плюс двама във вана - VAR и асистент VAR", заяви Петров.

Според бившия шеф на съдийската комисия Националният стадион е готов за тестовете. Очаква се технологичната проверка да се извърши при следващото домакинство на ЦСКА 1948 на 19-20 март.

Такива проверки ще се извършат  и на стадионите "Българска армия", "Георги Аспарухов", както и на стадионите на Славия и Царско село. Допълнителни предписания са изпратени за стадионите "Арена Царско село" "Огоста", "Тича" и "Арена Арда". Целта на комисията е до 21 март да сертифицира стадионите на отборите, които ще бъдат в първата шестица на шампионата.

А с кого ще играе ЦСКА 1948 в 1/4-финалите на Купата на България, вижте тук.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички