Черно море развали празника на Ботев (Враца) в деня на 102-годишнината им


Черно море развали празника на Ботев (Враца) в деня на 102-годишнината им
Снимка: Ivan S. Ivanov / LAP.bg

1369 0

Черно море развали 102-рата годишнина на Ботев (Враца), побеждавайки ги на техен терен в мач от 27-ия кръг на Първа лига. "Моряците" надвиха с 2:0 благодарение на голове на Атанас Илиев и Алекс Фернандес. Първият се разписа от дузпа в 75-ата минута с майсторско изпълнение.

През първото полувреме Черно море стигна до две добри ситуации пред вратата на 'зелените". В 9' шут на Исмаил Иса премина покрай вратара на врачани, а в 40' Красимир Костов изби удар на Алекс Фернандес от около 15 метра. Още в 7-ата минута пък "моряците" поискаха дузпа за игра с ръка на Браян Мендоса, но реферът Георги Кабаков не видя основание за това.

Ботев също потърси 11-метров наказателен удар, но през втората част, когато Момчил Цветанов падна в наказателното поле след контакт с Фернандес. И този път Кабаков не посочи бялата точка. Направи го в 71', когао Диего Фераресо опита да блокира изстрел на Иса, но игра с ръка. Атанас Илиев се зае с изпълнението на наказателния удар в 75' и го направи безапелационно - 1:0 за гостите!

Домакините натиснаха в търсене на изравнителен гол, но вместо това инкасираха втори такъв. В 84' Иса неутрализира двама футболисти в зелено към центъра и подаде на Фернандес. Той центрира в наказателното поле, а Луис Фелипе не се справи с изчистването. Топката отиде у бразилеца от Черно море, който стреля и вкара за 2:0 с помощта на рикошет.

В 4-тата минута от добавеното време "моряците" можеха да вкарат и трети гол, но гредата спаси домакините. В ситуацията Иса опита да прехвърли зрелищно излезлия напред Красимир Костов, но нацели напречната греда.

Загубата постави врачани на единадесетата позиция в класирането, докато варненци са четвърти. И през есенния полусезон Черно море надви врачани, след като им вкара 2 пъти. Тогава мачът завърши 2:1 за "моряците". 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички