Черно море посече Спартак в дербито на Варна в Трета лига, полицай е в болница след меле между феновете (ВИДЕО)


Черно море посече Спартак в дербито на Варна в Трета лига, полицай е в болница след меле между феновете (ВИДЕО)
Снимка: Yasen Georgiev / LAP.bg

4273 0

Черно море победи Спартак Варна с 2:1 във Варненското дерби на дублиращите отбори, което се игра на стадион “Тича” в морската столица. Марин Петков реализира за 1:0 в 10-та минута след страхотен пас на Алекс Фернандес. В 60-та минута Фернандес покачи на 2:0 с страхотен удар извън наказателното поле. Георги Бабалиев намали в 72-та минута.

Срещата започна с час и 15 минути закъснение заради ексцесии между феновете на двата отбора. Вместо в 16 часа двубоят стартира в 17:15 часа. По информация на Vsport.bg на влизане в стадиона феновете на Спартак пробиват кордона на униформените в сектора за гости, за да не влязат в клетката, вследствие на това един от полицаите пада на земята и си чупи крака, като е откаран в болница. От фенклуба на Спартак отричат подобни информации, като заявяват, че не е имало кордон от полицаи.

В състава на “моряците” играят Алекс Фернандес и Велислав Василев, както и други младоци, които са в представителния тим, а техните изяви от трибуните следи Илиан Илиев и неговия щаб, както и играчите от мъжкия отбор. Спартак също разчита на футболисти от мъжкия си отбор – Ибрям Ибрям, Даниел Начев и Георги Бабалиев.

Иначе Черно море започна срещата с домакински натиск и заслужено в 10-та минута откри резултата. Фернандес намери с диагонален пас Марин Петков отляво, който напредна и останал сам срещу вратаря реализира за 1:0. В 15-та минута Алекс Фернандес открадна топката в средата на терена и опита да прехвърли вратаря на гостите, който бе напуснал наказателното поле, но топката мина над вратата. В 23-та минута Велислав Василев отправи страхотен удар отдясно на пеналта, но Стефан Петков с плонж успя да избие.

Спартак създаде първата си опасност в срещата в 29-та минута. Баръш Николаев се озова на стрелкова позиция и отправи удар от около малкото наказателно поле, но Галин Григоров показа рефлекс и спаси. В 38-та минута Алекс Фернандес стреля от средна дистанция, но ударът му не притесни вратаря на Спартак. “Соколите” разчитаха на контраатаки, които обаче не успяха да завършат по най-добрия начин. В 43-та минута Велислав Василев насочи добре топката от пряк-свободен удар на линията на наказателното поле, но Стефан Петков спаси.

В 49-ата минута Марин Петков оправи опасен удар, но стражът на “соколите” отново се отчете с блестяща намеса. В 60-та минута Черно море реализира втори гол. Алекс Фернандес със страхотен удар извън наказателното поле матира Стефан Петков за 2:0. В 72-та мнута Георги Бабалиев с удар от около 25 метра вкара за 2:1.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички